Ahmet Yenilmez, Karabük Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Karabük Haber Postası
67aaf022df874
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Şubat, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Ahmet Yenilmez, Karabük Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Yenilmez, Karabük Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ünlü sanatçı, “Usta” isimli tiyatro oyununu sahnelemek ve “Ahmet Yenilmez’in Gözünden Türk Dizileri” konulu söyleşisini yapmak için üniversiteye geldi.

Yenilmez, etkinlikler öncesinde beraberindeki yönetmen Mustafa Yılmaz ile birlikte Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut da hazır bulundu.

Sanatçı, ziyaretinde üniversite ile işbirliği yaparak sanatı ve kültürü öğrencilere daha yakından tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Yenilmez’in Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştireceği etkinlikler, üniversitenin sanatsal faaliyetlerine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin