Ahmet Balyemez’e PAGEV’den ödül

Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2022 11:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Karabük’te AR-GE çalışmaları dahilinde kurduğu makine ile geri dönüşümü olmayan plastiklerden dizel, temizlik tineri, karbon siyahı, prolitik yağ ve parafin üreterek çevre kirliliğinin önüne geçen Ahmet Balyemez’e Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından teşekkür ödülü verildi. İlkokul mezunu Ahmet Balyemez, tamamen kendi ürettiği yerli ve milli makineyle plastik atıkları ülke ekonomisine geri kazandırıyor. Kurduğu sistem ile gerek doğa ile gerek denizlerdeki bütün atık plastikleri piroliz yöntemi ile enerjiye ve ekonomiye dönüştüren Balyemez’e PAGEV tarafından çevreye olan duyarlılığından dolayı ödül verildi. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Balyemez’e teşekkür ederek çalışmalarında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Ödül için Eroğlu’na teşekkür eden Balyemez ise, “PAGEV ailesini, bu değerli amaca hizmet etmeye çalışanları desteklediğiniz için takdir ediyor, bu sorunu gündemde tutup dikkat çektiğiniz için de teşekkür ediyorum. Bana layık gördüğünüz ödülü alırken bunca yıl, emek ve azmin boşa gitmediğini gösterdiniz. Bu ödül Karabük Üniversitesi TEKNOKENT ailesi ile birlikte aldığım en güzel ve anlamlı manevi destek oldu. Sağlığım ve gücümün yettiği kadar bana projemi geliştirmek ve hayata geçirmek için her türlü aksilik ve engele karşı savaşmak için bir cesaret verdiniz. Sonsuz şükran ve saygılarımla” ifadelerini kullandı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 21:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi. İl merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, durumlarından şüphelenilen C.Y. ve E.D. isimli şüpheliler tespit edildi. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, peçeteye emdirilmiş halde 4 parça halinde toplam 7,12 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza (Lyrica), içerisinde AM2201 maddesi kalıntıları bulunan bir şişe, bir adet boş oksijenli su şişesi ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden C.Y. hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) suçundan adli işlem başlatıldı. E.D. hakkında ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" (TCK 188), "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak" (TCK 191) ile "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından işlem yapıldı.
E.D., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.