Ahatlı Köyü belediye sınırlarına dahil olmak için sandık başına gidilyor - Karabük Haber Postası
ahatli koyu belediye sinirlarina dahil olmak icin sandik basina gidilyor 6XVV9NFE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Ahatlı Köyü belediye sınırlarına dahil olmak için sandık başına gidilyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Ahatlı Köyü, belediye sınırlarına dahil olma konusunda bir kez daha karar vermek için 17 Kasım Pazar günü sandık başına gidiyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan referandumda, belediyeye katılma kararı köy halkı tarafından reddedildi. 2023 yılında yapılan oylamada 413 ‘Evet’ oyuna karşılık 626 ‘Hayır’ oyu çıkmış ve halk belediye sınırlarına dahil olmama yönünde karar alındı. Ancak aradan geçen bir yılın ardından köy halkı, belediye sınırlarına katılmak için yeniden harekete geçti. Ahatlı Köyü sakinleri kendi aralarında imza toplayarak taleplerini İlçe Kaymakamlığı’na iletti. Bu başvuru sonrasında köyde yeniden referandum yapılmasına karar verildi.

Referandum kapsamında, Ahatlı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar 17 Kasım Pazar günü oy kullanarak belediye sınırlarına dahil olup olmama konusunda son kararlarını verecek. Köy sakinleri oylarını “Evet” veya “Hayır” olarak kullanarak tercihlerinde bulunacaklar.

Seçmen listeleri ise 08-10 Kasım tarihleri arasında askıya çıkarıldı ve köy halkına listeleri kontrol etme imkanı sunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakan yardimcisi polat ilk ekolojik market pilot il ilan edilen kastamonuda acilacak wysKwlAI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Yardımcısı Polat: “İlk ekolojik market pilot il ilan edilen Kastamonu’da açılacak”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, kadınların istihdama ve üretime daha fazla katılımını sağlamak için ekolojik market projesini hayata geçirdiklerini ve pilot il olarak Kastamonu’da çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Polat çeşitli temaslar için Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Valiliği’ni ziyaret eden Polat, Vali Meftun Dallı tarafından karşılandı. Bakan Yardımcısı Polat, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Dallı ile görüştü. Görüşmede Vali Dallı, kentte yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Bakan Yardımcı Polat’a bilgi verdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, “Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın vizyonuyla 2026 yılını ‘Kadın Kooperatifleri Yılı’ olarak ilan ettik. Kadınlarımıza üretimde, sosyal hayata katılmada faydalı olacak, onların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılması için üretim faaliyetlerinin içinde daha etkin yer alması için mekanizmalar oluşturmayı düşünüyoruz. O yüzden önümüzdeki günlerde açmayı planladığımız bir ekolojik market tasarlamıştık. Kastamonu’da da onu da yerinde gördük, inceledik. Kastamonu bu anlamda pilot bölge ilan edildi. Buradan çıkacak başarı, tüm Türkiye’deki 81 ilimizdeki kadın kooperatiflerinin faaliyetlerine örnek olacaktır” dedi.

Ziyarette Vali Dallı, Bakan Yardımcısı Polat’a hediye takdiminde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin