Ağaçlar ortasındaki gizli havuz keşfedilmeyi bekliyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Ağaçlar ortasındaki gizli havuz keşfedilmeyi bekliyor

Kastamonu’nun Taşköprü ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki orman içerisinde bulunan ve adeta havuzu andıran gölet ile şelale keşfedilmeyi bekliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yıllardır doğal hoşluğunu koruyan gölet ve şelaleyi herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Aşağı Şehirören köyü Türkmenler Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda yer alan gölet ve şelale görenleri mest ediyor. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Türkmenler Mahallesi’nden yaklaşık yarım saat yürüyüşle ulaşılabilen gölet adeta bir havuzu andırıyor. Ağaçların çevrelediği gölet ve şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Bölgede yaşayan vatandaşların sık sık ziyaret ettiği gölet ve şelale, seyrine doyumsuz görüntü sunuyor. Sık sık gölette yüzen vatandaşlar, tabiat tutkunlarının gölet ile şelaleyi ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

“Biz burada daima yüzeriz”

Türkmenler Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Erdoğan Kaya, küçüklüğünden beri gölette yüzdüklerini belirterek, Burası bölgemizde Kocagöl olarak geçiyor. Göletimiz sahiden büyük. Gerisinde da bir şelalemiz var. Kuraklık sebebiyle su istediğimiz üzere akmasa da eski özelliğini koruyor. Bu türlü bir havuzu hiçbir yerde görmedim. Sitelerdeki havuzlardan bile büyük bir havuz diyebiliriz. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Şu anda ormanın içerisinden yürüyerek ulaşabiliyoruz. Fakat yol yapacağız. Biz burada daima yüzeriz. Yeğenlerimle geçen gün gelip yüzdük. Artık yeniden yüzerdik ancak havanın serinlemesi sebebiyle yüzemedik” dedi.

“Adeta bir havuz”

Göleti ve şelaleyi ziyaret eden Enes Alım ise herkesin bölgeyi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, “2 sene evvel ilçeye taşındık. Bu türlü bir yer olduğunu öğrendik, görmek için geldik. Tabiatın, ormanının içerisinde bir göl karşıladı bizi. Çok hoş, herkesi bekleriz. Adeta bir havuz. Aslında yüzülüyormuş. Köylüler burada yüzdüklerini söylüyorlar. Çok hoş bir yer” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin