Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:14 tarihinde yayınlandı
0

Ağaç dikim sezonuna girildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Ağaç dikim sezonuna girildiğini belirterek

Müdürlüğe bağlı işletmelere uyarılarda bulundu.

Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı,  “Eylül ayını bitirmek üzereyiz. Orta ve büyük çapta sorunumuz yok. Ağaç dikim sezonuna girmiş bulunmaktayız. Özellikle yol kenarı ağaçlandırma çalışmalarında yabanıl meyveli türlerin kullanılmasına özen gösterelim. Ağaçlandırma çalışmalarında proje esasları dışında çalışma yapılmasın. Danışman Mühendislerin çalışmalarını takip edin. Emeğinizi onların daha verimli çalışmalarını sağlamak için harcayın. Çalışmalarımızda tasarruf tedbirlerinden taviz vermeden harcama yapılmasına dikkat edelim. Yılsonu yaklaştı, tedbirlerimizi ona göre almak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra yapılacak işleri hava şartlarına, personel durumuna ve bütçemize göre ayarlamak durumundayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin