Safranbolu ilçesinde billboardlara asılan “3311” afişindeki sayının son 10 yılda katledilen kadın sayısının olduğunu öğrenen vatandaşlar büyük üzüntü yaşadı.
Safranbolu Belediyesi tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla billboardlara “3311” ve “Kadına Şiddete Hayır” afişleri asıldı. Belediye personeli sosyal deney amacıyla afişteki sayının “ne ifade ettiğini” vatandaşlara sordu. Çok sayıda vatandaşın “bilmiyorum” cevabını verdiği sayısının Türkiye’de son 10 yılda öldürülen kadın sayısının olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı.
Türkiye’de son 10 yılda 3 bin 311 kadının cinayete kurban gittiğini aktaran Köse, “Her gün kadın cinayeti haberi almamız nedeniyle olsa gerek, sanki bu durum normalmiş gibi yaşamaya devam ediyoruz. Kadınlara bu kadar mı yer yok bu hayatta? Ana, eş, yavru, bacı onlar. Hayatı paylaştığınız bireylere karşı nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle kadınların hedef tahtası olmadığı günlerin tez vakitte gelmesini diliyor, cinayete kurban giden hemcinslerimi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.


0
Afişteki “3311” sayısının neyi ifade ettiğini öğrenince üzüntü yaşadılar
0
0
Amasra’da çatı yangını: Evlerindeki çifti vatandaşlar kurtardı
Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evin çatısından çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın esnasında evlerinde bulunan çifti vatandaşlar kurtardı.
Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Alevlerin yükseldiği çatının alt katında yaşayan bir çiftin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çifti daireden çıkartan vatandaşlar, yangına müdahale etmeye çalıştı. Çift, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından apartmanın dışına çıkarılırken, yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


