Karabük’te uygulama yapan polislerin durdurduğu araçta Afgan uyruklu kaçak 8 göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bölge Trafik önünde yaptıkları uygulamada içinde 8 kişi bulunan otomobili durdurdu.
Otomobilde yapılan aramada, Afgan uyruklu 8 kişiden 6’sının ülkeye yasa dışı yollardan girdiği, diğer 2 şahsın ise BM Türkiye Ofisine mülteci başvurusunun yapıldığı tespit edildi. Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren ve üzerlerinde kimlik ile pasaport bulunmayan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Karabük Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. 2 Afgan ise BM Türkiye Ofisi tarafından yönlendirildiği illere gönderildi.


103
Afgan uyruklu kaçak 8 göçmen yakalandı
121
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


