Afetler ve Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
28 Ekim, 2022 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Afetler ve Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Karabük Afete Hazır Okul Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi tarafından Kayabaşı İlkokulu ve Kayabaşı Ortaokulunda Afetler ve Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikatını  Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, AFAD Müdürü Dr Gazanfer Erbay, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Müdürü İsmail Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürü Koray Korkut, öğretmenler ve veliler okul bahçesinden takip etti.Siren seAfetler ve Deprem Tatbikati Gerceklestirildi2si ile başlayan tatbikatta öğretmenler ve öğrenciler sınıflarında Çök-Kapan-Tutun hareketini uyguladılar. Siren sesinin sona ermesi ile öğretmenleri nezaretinde sınıfları tek sıra halinde tahliye eden öğrenciler Acil Toplanma Bölgesinde toplandılar.

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün

ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalanlar  görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Okulun 3 üncü katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile Karabük Belediyesi İtfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapıldı.

Karabük Afete Hazır Okul projesi kapsamında Kayabaşı İlkokulu ve Kayabaşı Ortaokulunda gerçekleştirilen Afetler ve Tahliye Tatbikatı okulun ön bahçesinde meydana gelen yangının İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmesi ile sona erdi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
koliden ve halidan silah cikti aracta sasirtan gizleme yontemi aTOdnZUl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Koliden ve halıdan silah çıktı: Araçta şaşırtan gizleme yöntemi

Samsun’un Canik ilçesinde polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araçta, ev eşyaları arasına gizlenmiş ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Canik ilçesinde bir araç durdurularak arama yapıldı. Araçta gerçekleştirilen detaylı kontrollerde, koliler ve halı içerisine gizlenmiş 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Ele geçirilen silahlara el konulurken, olayla bağlantılı 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin