‘Afet Zirvesi’ Karabük’te düzenlenecek - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Afet Zirvesi’ Karabük’te düzenlenecek

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 29 Eylül’de Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilecek Afet Zirvesi’nde, bilim insanlarının ortaya koyacağı çalışma ile kentin geleceği şekilleneceğini belirtti.

Milletvekili Cevdet Akay, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu ile Karabük Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve, Safranbolu Belediyesi paydaşlığında düzenlenecek zirvede Karabük’üm geleceği için önemli mesajlar verileceğini ifade etti.

Zirve hakkında değerlendirmelerde bulunan Akay, “Karabük birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor ayrıca nüfusun yüzde 93’ü de birinci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Bu açıdan ‘deprem’ konusu ilimiz için oldukça hayatidir. Karabük Milletvekili olarak, bu konuda üzerime düşen tüm görevi yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca turizm konusunda adeta bir cevher olan ilimizin tanıtımının daha görünür olması için var gücümüzle çalışacak, şehrimizi bölgenin yıldızı haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Akay, “Bu bağlamda Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu, Karabük Dernekler Federasyonu ve Safranbolu Belediyesi paydaşlığında 29 Eylül Cuma günü Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Karabük Milletvekili Cem Şahin ve Karabük Valimiz Mustafa Yavuz’un da katılımlarıyla Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Yüksel Yalova, Prof. Dr. Akdemir ve Prof. Dr. Aynur Aydın’ın konuşmacı olacağı Zirve’de Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem – Afet konularını ele alarak ulusal ve uluslararası boyutta ilimizin sesini duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mart ayinda 444 arac trafige kayit edildi 9AbIZxl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin