CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 29 Eylül’de Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilecek Afet Zirvesi’nde, bilim insanlarının ortaya koyacağı çalışma ile kentin geleceği şekilleneceğini belirtti.
Milletvekili Cevdet Akay, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu ile Karabük Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve, Safranbolu Belediyesi paydaşlığında düzenlenecek zirvede Karabük’üm geleceği için önemli mesajlar verileceğini ifade etti.
Zirve hakkında değerlendirmelerde bulunan Akay, “Karabük birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor ayrıca nüfusun yüzde 93’ü de birinci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Bu açıdan ‘deprem’ konusu ilimiz için oldukça hayatidir. Karabük Milletvekili olarak, bu konuda üzerime düşen tüm görevi yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca turizm konusunda adeta bir cevher olan ilimizin tanıtımının daha görünür olması için var gücümüzle çalışacak, şehrimizi bölgenin yıldızı haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Akay, “Bu bağlamda Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu, Karabük Dernekler Federasyonu ve Safranbolu Belediyesi paydaşlığında 29 Eylül Cuma günü Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Karabük Milletvekili Cem Şahin ve Karabük Valimiz Mustafa Yavuz’un da katılımlarıyla Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Yüksel Yalova, Prof. Dr. Akdemir ve Prof. Dr. Aynur Aydın’ın konuşmacı olacağı Zirve’de Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Deprem – Afet konularını ele alarak ulusal ve uluslararası boyutta ilimizin sesini duyuracağız” ifadelerini kullandı. (İHA)


‘Afet Zirvesi’ Karabük’te düzenlenecek
Farkındalık için açık havada kitap okudular
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek ve öğrencileri yaz tatilinde kitap okumaya özendirmek amacıyla “Kitap Okuyorum, Tatile Giriyorum” etkinliği düzenlendi.
Alaplı Kent Konseyi ile Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Merkez Camii önündeki meydanda yapıldı. Etkinlik kapsamında Alaplı Anadolu İmam hatip Lisesi ile Recep Turan orta Okulu öğrencileri ve öğretmenleri ile aynı anda kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.
Programa Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Güzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çevat Çevik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Oktay,İl Genel Meclis üyesi İbrahim Yalçın, Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören ve yönetim kurulu üyeleri, Daire Müdürleri,Alaplı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Muammer Uysal, gazeteciler, öğretmenler ve farklı yaş gruplarından öğrenciler katıldı.
Merkez Camii çevresinde oluşturulan okuma alanlarında 100 fazla öğrenciler, yanlarında getirdikleri veya kendilerine dağıtılan kitapları ilgiyle okudu. Yaklaşık bir saat süren etkinlik boyunca meydanda renkli görüntüler oluşurken, çevredeki vatandaşlar da etkinliğe ilgi gösterdi.
Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çevat Çevik, kitap okumanın bireysel ve toplumsal gelişim açısından büyük önem taşıdığını belirterek, açık havada gerçekleştirilen bu tür organizasyonların çocukların kitaplarla bağını güçlendirdiğini söyledi. Çevik, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasının temel hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
Alaplı Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaz tatilini daha verimli geçirmelerini sağlamak ve kitap okumaya teşvik etmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Çocuklarımızın tatil boyunca kitapla iç içe olmalarını istiyoruz. Bu etkinlikle hem farkındalık oluşturmayı hem de okuma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefledik” dedi. Etkinlik, katılımcıların toplu kitap okumasının ardından sona erdi.


