Afet Bölgesinde yer alan SYDV Personeline Teşekkür Belgesi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2021 09:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Afet Bölgesinde yer alan SYDV Personeline Teşekkür Belgesi

Vali Fuat Gürel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz ile Kastamonu ve Sinop’da şiddetli yağışın ardından 11 Ağustos’ta meydana gelen sel afetinde görev alan Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Personeli Muhammet Nurullah Savaş, Bilal Bilgili ve Hasbi Ünal ile Safranbolu SYDV personeli Burak Demir’i makamında kabul ederek “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

SYDV Personeline Teşekkür Belgelerini takdim eden Vali Fuat Gürel, “Kastamonu ili ve ilçelerinde meydana gelen sel afeti münasebetiyle Kastamonu ve Sinop illerinde afetten zarar gören vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve afet yaralarının hızlı bir şekilde sarılabilmesi için gelen ayni yardımların gıda, hijyen, giyim, su vb. malzemelerin tasnif edilmesi ve afet bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak göstermiş olduğunuz özverili ve gayretli çalışmalarınız için teşekkür ederim.”diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
T2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 14:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da vatandaşlar yangınlara karşı bilinçlendiriliyor

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, yaz dönemi öncesinde orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Toprakcuma Köyü’nde  eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Programa çevre köylerden vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıya Sipahidağ, Toprakcuma, Sarıahmetli, Alören, Yörük Köyü, Konarı, Sat, Davutobası, Kırıklar, Karapınar, Ağaçkese, Yukarıçiftlik, Karacatepe, Oğulören, Harmancık, Üçbölük, Çerçen, Kuzyakahacılar, Geren, Gündoğan ve Navsaklar köylerinden yaklaşık 80 kişi katıldı.

Programda, yaz mevsimi öncesinde alınması gereken yangın tedbirleri detaylı şekilde ele alındı. Yetkililer tarafından vatandaşlara, orman yangınlarına sebebiyet verebilecek ihmaller, anız ve bahçe temizliği sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar, ateş yakılmasıyla ilgili riskler ve yangına ilk müdahalenin önemi anlatıldı.

Ayrıca köylülerin talepleri dinlenirken, çevre temizliği ve çöp sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, orman yangınlarıyla mücadelenin sadece ekiplerin değil, köylüsüyle, vatandaşıyla herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Asıl başarı yangını söndürmek değil, yangının hiç çıkmamasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Yeşil Vatan’ın korunması için eğitim, bilgilendirme ve önleyici çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” denildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin