blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AFAD’dan çadır kurma eğitimi

Bartın’da AFAD uzmanları tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çalışanına çadır kurma eğitimi verildi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) Bartın Müdürlüğü uzman işçisi tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı takımlarına çadır kurma eğitimi verildi. Eğitimde çadırın kurulma evreleri tek tek anlatılmasının akabinde jandarmalar ile birlikte uygulamalı olarak çadır suramı yapıldı.
Ayrıca eğitimde en süratli ve hakikat çadır kurulumunun püf noktaları da anlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

(Düzeltme) Yusufeli Barajı 3 yaşında

Yusufeli Barajı, hizmete girdiği 3 yılda 3,7 milyar kWh güç üreterek Türkiye iktisadına kıymetli katkı sağladı.
Türkiye’nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, faaliyete geçmesinin akabinde üçüncü yılını geride bıraktı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Irmağı üzerine inşa edilen dev proje, güç üretiminde gösterdiği performansla bölge ve ülke iktisadına kıymetli katkı sağlamayı sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, barajın 3. yılına özel hazırladığı görüntü ile son üç yıla ait dataları paylaştı. Açıklamaya nazaran Yusufeli Barajı, işletmede olduğu müddette toplam 3,7 milyar kWh güç üretti. Barajın yıllık üretim kapasitesi ise 1 milyar 888 milyon kWh olarak açıklandı. Türkiye’nin stratejik yatırımları ortasında gösterilen barajın, bugüne kadar iktisada katkısının 10 milyar TL olduğu belirtildi.
275 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajları ortasında yer alan Yusufeli Barajı, 2,13 milyar metreküp depolama hacmi ile ülkenin güç ve su idaresi açısından kritik rol üstleniyor. Barajın üçüncü yılı dolarken, büyük mühendislik yapısı ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin güç arzına katkı sağlamaya devam ettiği vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin