Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2022 14:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

AFAD’dan 69 Bin 205 Kişiye Eğitim

Vali Fuat Gürel, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Dr. Gazanfer Erbay’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. AFAD Müdürlüğünün organizasyon yapısı, hedefleri gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Gazanfer Erbay,  2022 yılı içerisinde Afet Farkındalık, KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta, Yangın Farkındalık, Sivil Savunma Planlama Arama Kurtarma, AFAD Gönüllü olmak üzere toplam 69 Bin 205 kişiye eğitim verdiklerini ifade etti. Erbay; 2022 yılında Şubat ve Haziran aylarında Yenice ilçesinin aşırı yağışlardan etkilendiğini bölgenin 01.07.2022 tarihinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edildiğini,  Müdürlük olarak tüm personelleri ile birlikte çalışarak hayatın normal seyrinde devam etmesini sağladıkların ifade etti. 2022 YILI AFAD TATBİKAT YILINDA 100 TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ 2022 Yılının AFAD Tatbikat Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan  İl Müdürü Erbay il genelinde afet olaylarında halkının bilinç düzeyini yükselterek, alınması gereken tedbirler ile acil durumlarda uygulanabilecek hareket tarzlarına dair usul ve esaslara yönelik olarak 100 tatbikat gerçekleştirildiğini, 45.771 kişi ile Türkiye Afet Müdahale Kapsamında tüm çalışma gruplarının tatbikatlara katılarak organizasyon ve planlama gerçekleştirdiklerini ifade etti Olası bir afet durumunda planlama koordinasyon ve birlikteliğin önemine vurgu yapan Vali Fuat Gürel “İçinde bulunduğumuz bu yılda afetlerle karşı karşıya kaldık hızlı etkili bir şekilde reaksiyon gösterdik bunu yapılan tatbikatlara borçluyuz şükürler olsun ki can kaybı yaşamadık tatbikatlar sayesinde vatandaşlarımızın da bilinçlendiğine inanıyorum" dedi.  (Halil Kızılyer)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motosiklet, park halindeki 10 tonluk iş makinesine çarptı: 2 Yaralı

DÜZCE (İHA) – Seyir halindeki motosiklet, sağanak yağış nedeniyle görüş arası fikir park halindeki 10 tonluk iş makinesine arttan çarptı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Beyciler Mahallesi Çavuşlar TOKİ’de meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, Murat Can Y. yönetimindeki 81 ACF 864 motosiklet ile konutuna giderken sağanak yağış nedeniyle görüş aralığı niyet park halindeki yaklaşık 10 tonluk iş makinesini fark etmeyerek geriden çarptı. Çarpışmanın tesiriyle şoför Murat Can Y. ile motosiklette yolcu olarak bulunan Oktay Y. yere savrularak yaralandı. Çarpışma seslerini duyan sokak sakinleri çabucak 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarda bulundu. Kaza yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Yaralılara olay yerinde birinci müdahalesini yapan sıhhat grupları yaralılar ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.