Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0

AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

(Haber Merkezi) Afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Belediye Yetkilileri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

AFAD Müdürü Dr Gazanfer Erbay tarafından olası bir afet esnasında kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları, ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olan İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bilgiler verdi.

Bu sene kış mevsiminin ağır geçtiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Havaların ısınması ile birlikte ülkemizin birçok yerinde kendi özelliğine göre afet riski taşıyan noktalar var, geçen sene İl Risk Azaltma Planı bütün kurumlarımıza gönderildi, her kurum kendi üzerine düşeni iyi takip etmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız ilçe bazlı takiplerini sürdürecekler, belli dönemlerde hazırlıklarımızın üzerinden geçeceğiz, riskler tespit edildi,  geçen süre içerisinde yaptıklarımızı değerlendireceğiz, her kurumumuz kendi bünyesinde yaptıklarını değerlendirecekler. Planın bir kısmı kendi makine parkımızla, kendi iş gücümüzle üstesinden gelebileceğimiz hususlar olabilir, bazı noktalar eğitimle alakalı olabilir, zamanında alabileceğimiz tedbirlerle afette oluşan zararların büyük bir kısmını önleyebiliriz, bu tedbirleri alabilmemiz için planları dönem dönem mutlak suretle gözden geçirmeli, geçen sürede neler yapıldı, neler yapılması gerekli bunları çıkarmalıyız.”diye konuştu.

Toplantı, kurumların TAMP kapsamında yapması gereken görevlerin hatırlatılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada cati yangini evlerindeki cifti vatandaslar kurtardi CMz5x3Wm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da çatı yangını: Evlerindeki çifti vatandaşlar kurtardı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evin çatısından çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın esnasında evlerinde bulunan çifti vatandaşlar kurtardı.

Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Alevlerin yükseldiği çatının alt katında yaşayan bir çiftin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çifti daireden çıkartan vatandaşlar, yangına müdahale etmeye çalıştı. Çift, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından apartmanın dışına çıkarılırken, yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin