Reklam
Reklam

AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0

(Haber Merkezi) Afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Belediye Yetkilileri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

AFAD Müdürü Dr Gazanfer Erbay tarafından olası bir afet esnasında kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları, ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olan İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bilgiler verdi.

Bu sene kış mevsiminin ağır geçtiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Havaların ısınması ile birlikte ülkemizin birçok yerinde kendi özelliğine göre afet riski taşıyan noktalar var, geçen sene İl Risk Azaltma Planı bütün kurumlarımıza gönderildi, her kurum kendi üzerine düşeni iyi takip etmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız ilçe bazlı takiplerini sürdürecekler, belli dönemlerde hazırlıklarımızın üzerinden geçeceğiz, riskler tespit edildi,  geçen süre içerisinde yaptıklarımızı değerlendireceğiz, her kurumumuz kendi bünyesinde yaptıklarını değerlendirecekler. Planın bir kısmı kendi makine parkımızla, kendi iş gücümüzle üstesinden gelebileceğimiz hususlar olabilir, bazı noktalar eğitimle alakalı olabilir, zamanında alabileceğimiz tedbirlerle afette oluşan zararların büyük bir kısmını önleyebiliriz, bu tedbirleri alabilmemiz için planları dönem dönem mutlak suretle gözden geçirmeli, geçen sürede neler yapıldı, neler yapılması gerekli bunları çıkarmalıyız.”diye konuştu.

Toplantı, kurumların TAMP kapsamında yapması gereken görevlerin hatırlatılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Vali Yardımcısı ve Kaymakam Atamaları

bf8068c0 f2de 420e a76f 30e4863078dd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Haziran, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakamın görev yerleri değiştirildi. Kararname doğrultusunda Karabük’te görev yapan bir vali yardımcısı ile bir kaymakam da başka illerde görevlendirildi.

Yaklaşık üç yıldır Eflani Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Bulut, kararnameyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine kaymakam olarak atandı. Görev süresi boyunca ilçede yürütülen kamu hizmetleri ile çeşitli projelerde aktif rol üstlenen Bulut, yeni görev yerinde çalışmalarını sürdürecek.

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin de atama kararı kapsamında Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Karabük’te görev yapan Şahin, kentte kamu hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesinde önemli görevler üstlenmişti.

Öte yandan Karabük’e iki yeni vali yardımcısı atandı. Kararnameyle Adana Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Karabük Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Yayımlanan atama kararnamesinde Eflani Kaymakamlığı için ise herhangi bir görevlendirme yapılmadığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin