AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

(Haber Merkezi) Afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Belediye Yetkilileri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

AFAD Müdürü Dr Gazanfer Erbay tarafından olası bir afet esnasında kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları, ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olan İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bilgiler verdi.

Bu sene kış mevsiminin ağır geçtiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Havaların ısınması ile birlikte ülkemizin birçok yerinde kendi özelliğine göre afet riski taşıyan noktalar var, geçen sene İl Risk Azaltma Planı bütün kurumlarımıza gönderildi, her kurum kendi üzerine düşeni iyi takip etmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız ilçe bazlı takiplerini sürdürecekler, belli dönemlerde hazırlıklarımızın üzerinden geçeceğiz, riskler tespit edildi,  geçen süre içerisinde yaptıklarımızı değerlendireceğiz, her kurumumuz kendi bünyesinde yaptıklarını değerlendirecekler. Planın bir kısmı kendi makine parkımızla, kendi iş gücümüzle üstesinden gelebileceğimiz hususlar olabilir, bazı noktalar eğitimle alakalı olabilir, zamanında alabileceğimiz tedbirlerle afette oluşan zararların büyük bir kısmını önleyebiliriz, bu tedbirleri alabilmemiz için planları dönem dönem mutlak suretle gözden geçirmeli, geçen sürede neler yapıldı, neler yapılması gerekli bunları çıkarmalıyız.”diye konuştu.

Toplantı, kurumların TAMP kapsamında yapması gereken görevlerin hatırlatılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kavsaklara estetik kazandirmaya devam ediyor KSctN2Rv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kavşaklara estetik kazandırmaya devam ediyor

Karabük Belediyesi, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehrin önemli ulaşım noktalarından Kardemir Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde kavşakta kapsamlı peyzaj uygulaması gerçekleştiriliyor. Şehrin giriş noktalarından biri olan bölgede zemin düzenlemeleri, bitkilendirme ve dekoratif taş uygulamalarıyla modern bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu alanda yapılan düzenlemelerle hem görsel bütünlüğün sağlanması hem de şehir kimliğine katkı sunulması amaçlanıyor. Orta refüj ve yönlendirme adalarında yürütülen yenileme çalışmalarıyla alanın daha düzenli ve dikkat çekici bir yapıya kavuşması planlanıyor. Kullanılan bitki ve malzemelerin ise uzun ömürlü ve bakım kolaylığı sağlayacak nitelikte olmasına özen gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir estetiğini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Karabük’ün her noktasında daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kardemir Kavşağı gibi şehrimizin vitrin noktalarında gerçekleştirdiğimiz bu düzenlemelerle vatandaşlarımıza daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kavşağın, kentin girişinde daha düzenli ve estetik bir görünümle vatandaşları karşılaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin