Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
0

AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

(Haber Merkezi) Afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Belediye Yetkilileri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

AFAD Müdürü Dr Gazanfer Erbay tarafından olası bir afet esnasında kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları, ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olan İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hakkında bilgiler verdi.

Bu sene kış mevsiminin ağır geçtiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Havaların ısınması ile birlikte ülkemizin birçok yerinde kendi özelliğine göre afet riski taşıyan noktalar var, geçen sene İl Risk Azaltma Planı bütün kurumlarımıza gönderildi, her kurum kendi üzerine düşeni iyi takip etmesi gerekiyor. Kaymakamlarımız ilçe bazlı takiplerini sürdürecekler, belli dönemlerde hazırlıklarımızın üzerinden geçeceğiz, riskler tespit edildi,  geçen süre içerisinde yaptıklarımızı değerlendireceğiz, her kurumumuz kendi bünyesinde yaptıklarını değerlendirecekler. Planın bir kısmı kendi makine parkımızla, kendi iş gücümüzle üstesinden gelebileceğimiz hususlar olabilir, bazı noktalar eğitimle alakalı olabilir, zamanında alabileceğimiz tedbirlerle afette oluşan zararların büyük bir kısmını önleyebiliriz, bu tedbirleri alabilmemiz için planları dönem dönem mutlak suretle gözden geçirmeli, geçen sürede neler yapıldı, neler yapılması gerekli bunları çıkarmalıyız.”diye konuştu.

Toplantı, kurumların TAMP kapsamında yapması gereken görevlerin hatırlatılarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xcxc
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:53 tarihinde yayınlandı
0

Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası’nda Şampiyon Jandarma

Karabük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası, oynanan final müsabakasıyla tamamlandı. Yenişehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final karşılaşmasında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ile Karabük Jandarma Komutanlığı kozlarını paylaştı.

Heyecan dolu mücadeleyi 3-1 kazanan Karabük Jandarma Komutanlığı, turnuvanın şampiyonu oldu. Üçüncülüğü Türk Eğitim-İş elde ederken, İl Sağlık Müdürlüğü A Takımı dördüncü sırada yer aldı.

Final müsabakasını Karabük Valisi Oktay Çağatay da tribünden takip etti. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini Karabük Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, Karabük İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Voleybol İl Temsilcisi Sezgin Sayın takdim etti.

Dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen turnuva, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin