Karabük’te, FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün kardeşi Ahmet Öksüz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı
FETÖ/PDY davasında 6’sı tutuklu, 1’i firari 16 akademisyenin yargılanmasına Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Firari sanık Halil İbrahim Demirci dışında tüm sanıklar karar duruşmasında hazır bulundu. ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak´ suçundan haklarında 5 ile 10 yıl arası hapis cezası istenen sanıklardan FETÖ firarisi Adil Öksüz´ün kardeşi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz, daha önce yaptığı savunmasını tekrarlayarak, her zaman devletinin yanında olduğunu, ailesine de sevgiyi ve barışı tavsiye ettiğini, bu zamana kadar herhangi bir terör örgütüne üyeliğinin bulunmadığını söyledi.
“MÜEBBET HAPİS CEZASINA RAZIYIM”
Kendi el yazısıyla yazdığı yaklaşık 5 sayfalık savunmasında önündeki en büyük engelin ağabeyi Adil Öksüz olduğunu savunan Ahmet Öksüz, “Ağabeyim darbe girişimine adı karışmış. Vatana ve millete ihanet etmiş bir kişiyi korumam veya ona yardımcı olmam asla mümkün değildir. Tutuklandıktan hemen sonra darbeci olan bir kişiyle aynı soyadını taşımamak için ve öylesi bir soyadı bana zul geldiği için soyadımı değiştirmek için mahkemeye dava açtım. Ancak süreç nedeniyle şimdilik reddedildi. Ben, ağabeyim olan bu kişinin darbeye karıştığını medyadan öğrendim. Hiçbir şekilde görüşmedim. Haberleşmem olmadı. Bu kişinin o günlerde kimlerle görüştüğü haber yapıldı. HTS kayıtlarımda görüldüğü gibi görüşmedim. Eğer görüştüğüm ispatlansın, müebbet hapis cezasına razıyım. Bu kişinin Almanya’ya gittiğine dair haber vardı. Almanya’da görgü tanıklarının ifadeleri var. Dolayısıyla bir bakımdan yeri de belirlenmiş oluyor. Türkiye de bu konuda nota verdi. AB’den sorumlu bakan Ömer Çelik Bey, bu konuda açıklamalar yaptı. Oranın Dışişleri Bakanlığı ile yazışmalar olmuş öğrendiğim kadarıyla” dedi.
Kaçma planının olmadığını da söyleyen Öksüz, tahliyesini talep ederek şunları söyledi:
“Her zaman bu isim benim önüme çıkıyor. Çocuklarım eğitimlerine devam ediyorlar. Çocuklarımın eğitimi benim için en önemli görevdir. O nedenle adresim sabit. Kaçma planım asla olamaz. Serbest bırakılsam da, tutuklu kalsam da inanın hiçbir yere kaçmam ve kaçamam. Yaşlı annem ve babam tek başlarına yaşam mücadelesi veriyorlar. Sağlık sorunlarıyla ilgilenmem için benim onların yanında olmam gerekiyor. Çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Tarafsız ve bağımsız Türk adaletinden hakkımda en doğru kararın verileceği inancını tüm samimiyetimle korumak istiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.
Diğer sanık ve avukatlarının savunmalarının ardından verilen ara sonra kararını açıklayan mahkemeye heyeti, sanıklardan Alaattin Yılmaz, Cahid Özdeveci, Mahmut Çelik, Mustafa Kurt, Serkan Esen ve Turgay Türker hakkında karar vermeye yetecek düzeyde delilerin henüz toplanmadığından dosyalarının tefriki ile yeni bir esasa kaydına karar verdi.
Heyet ayrıca, Firari Adil Öksüz’ün kardeşi akademisyen Ahmet Öksüz’e sabit görülen ‘Silahlı Terör Örgütü’ suçundan 5 yıl hapis cezasına, bu cezanın yarı oranında arttırılarak 7 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılmasına verilen cezanın ise 1/6 oranında indirim yapılarak 6 yıl 3 ay hapis ile cezalandırılması hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Sanıklardan, Hakan Suvak, Hasan Hüseyin Çevik, Hüseyin Cinoğlu, Salih Yıldırım’a 6 yıl 3’er ay, Süleyman Semiz’e ise 6 yıl 10 ay 15 gün hapis ile cezalandırılarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Erdal Biber, Ruveyda Kılıçbay ve Seymen Kahraman’a da ‘Silahlı Terör Örgütü’ üyeliği suçlarından 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası ve adli kontrollerinin devamına karar verdi.


Adil Öksüz’ün Kardeşi hakkında karar verildi
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.


