Ramazan Öztürk tarafından
13 Kasım, 2023 12:49 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aday Adaylarının Başvuru Bağışları Gazze’ye

AK Parti'de 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için aday adaylığı başvurucu süreci başlarken, aday adaylarının başvurularda yapacağı bağışlar AFAD üzerinden Gazze'ye gönderilecek.

AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, aday adaylarından başvuru aidatı almayacaklarını ve bağış almaya karar verdiklerini ifade ederek, "İl belediye başkan aday adaylarından 30 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, belde belediyeleri ve büyükşehir belediye meclis üyeliği adaylarından 10 bin TL ve il genel meclisi üyeliği aday adaylarından ise 5 bin TL olarak alınması kararlaştırıldı. Aday adaylarının başvuru bağışları Gazze'ye AFAD üzerinden gönderilecek. Bağışlar Gazze'ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik" dedi.

BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDA ALINACAK

Aday adayları ön başvurusunu basvuru.akparti.org.tr adresi üzerinden veya il, ilçe başkanlıklarından yapabilecek. Aday formu sıcak imzalı şekilde İl, İlçe başkanlılarına teslim edilecek. İl Belediye Başkan aday adaylığı müracaatı il başkanlığından, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı müracaatı hem il başkanlığından hem de ilgili ilçelerden yapılabilecek. Belediye ve il genel meclisi adayı müracaatı ise sadece ilgili ilçelerde yapılacak. Tüm detaylar basvuru.akparti.org.tr adresinde yer alıyor. (Ramazan Öztürk)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Altıkulaç: “İstanbul’a sevk edilen kurbanlıkların tamamına yakını satıldı”

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Kastamonu’nun Devrekani ilçesinden vilayet dışına sevki yapılan kurbanlıkların tamamına yakının satıldığını söyledi.
Kurban Bayramı’nın akabinde değerlendirmede bulunan Devrekani Belediye Başkanı Altıkulaç, Kastamonu’nun Devrekani ilçesinden İstanbul’un Avrupa yakasına 786 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvanın sevkinin yapıldığını söz etti. Hayvan satışlarıyla ilgili de konuşan Lider Altıkulaç, "Sevk edilen kurbanlıkların tamamına yakını satıldı. Vilayetimize geri dönen hayvan olmadı" dedi.
Devrekani Canlı Hayvan Pazarındaki kurbanlıkların satışıyla ilgili de bilgi veren Altıkulaç, "Fiyatlar değerlendirildiğinde geçen yılla bu yıl ortasında çok cüzi bir fiyat farkı kelam konusu. Yaklaşık kesildiği vakit karkas yükü 150-200 kilogram gelen bir kurbanlığın fiyatı ise 120 bin lira civarında satıldı. Devrekani ilçe merkezimizde yüklü olarak büyükbaş hayvan kesilmesi tercih edildi. Her sene vilayetimizden il dışına giden kurbanlık sevkiyatında azalma oluyor. Geçen yıl İstanbul vilayetine bin tane hayvan sevk etmiştik. Bu sene ise 786 tane büyükbaş, 150 tane de küçükbaş hayvan sevk ettik" sözlerini kullandı.
Kurban Bayramı tatilinde ilçeye gelen vatandaşların ekonomik hareketlilik oluşturduğunu söz eden Lider Altıkulaç, "Başta yöresel besin, el emeği ve göz ışığı eserler olmak üzere köylerimizde üretilen hayvansal yöresel eserlerimizle alakalı ekonomik manada önemli bir hareketlenme oldu. Başta yağ kesik, mantı, mesken baklavası olmak üzere sarımsak, çekme helvası, simit, köy ekmeği, pirinç, tarhana, bal, pekmez üzere eserlerimizi satışa sunulan yerlerde bu eserlerin İstanbul ve öbür vilayetlerimizden gelen hemşehrilerimiz tarafından tercih ediliyor olması esnaf ve üreticilerimizi memnun ve şad etti" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin