Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 09:55 tarihinde yayınlandı
0

Adana’da 5.5 büyüklüğünde deprem!

Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44’de Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan da hissedildi.

Panik oluşturan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi.

Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem!

Kimi valizini, kimi bebeğini alıp sokağa koştu

Adana’da meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkarak sokaklara döküldü. Kimi valizlerini kimileri de sadece bebeklerini alıp dışarı çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44’de Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan da hissedildi.

Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde kimi vatandaşlar valizlerini kimileri de sadece bebeklerini alarak dışarı çıktı.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Fatma Küra isimli vatandaş, “Mutfakta yemek yapıyordum. Beşik gibi sallandı bina. Hemen dışarı çıktım. Şubat ayındaki depremler kadar hissedilmedi ancak çok korktum” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından Adana’ya gelen Filiz Gülaşı ise, “Şubat ayındaki depremleri hissetmedim. Ancak çok korktum. Dışarı çıktım hemen” dedi.

Öte yandan, Ceyhan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları da deprem nedeniyle dışarı çıktı. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Kocavezir İş Merkezi çalışanları da panikle sokağa döküldü.

AFAD Başkanı Sezer: “Deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmamaktadır”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi.

AFAD, Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te yerin 11.27 kilometre derinliğinde deprem olduğunu duyurdu. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise meydana gelen depreme ilişkin, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin