Reklam
Reklam

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ABD kongresine tepki

adalet bakani yilmaz tunctan abd kongresine tepki qMsPrJSB jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 08:30 tarihinde yayınlandı
0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da katıldığı Keşkek Festivali’ndeki ödül töreninde, Filistin’de soykırım gerçekleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ayakta alkışlayan ABD kongresi üyelerine tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa Beldesi’nde gerçekleştirilen Keşkek Festivali’ne katıldı. Festival çerçevesinde yapılan keşkek yarışmasının ödül töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarlarının 22 yılda demokrasinin standartlarını yükselttiğini kaydederek, “Temel insan hakları noktasında 22 yılda çok önemli mesafeler aldık. Demokrasimizin standartlarını yükselttik. Yüksek standartlı bir demokrasiye ülkemizi kavuşturduk. Bundan sonra da, hukukumuz üstünlüğü ve adaletten ayrılmadan, temel insan hakları noktasındaki güçlülüğü daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye’yi dünyada, sözü geçen, hakkaniyetli ve dengeli dış politikasıyla Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

ABD kongre üyelerine tepki

Bakan Tunç, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma ve soykırımdan sorumlu tutulan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ayakta alkışlayan ABD kongresi üyelerine tepki gösterdi.

Bakan Tunç, “Filistin’de Gazze’de maalesef bir katliam, soykırım devam ediyor. Birleşmiş Milletler’in güvenlik konseyinin ateşkes kararını uygulamayan bir devletin, ona devlet bile demek çok zor. 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği soykırım ile adeta terör örgütü gibi hareket eden ülkenin başbakanını, soykırım suçlusunu, ABD’nin kongresinde ayakta alkışlayanlar, insanlık vicdanına, dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Biz Türkiye olarak, adaleti, hakkaniyeti, insan haklarını savunmaya, Filistinli kardeşlerimizin destekçisi olmaya, barışı savunmaya, ülkemizin milli menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Türkiye’yi terörün her türlüsünden arındırarak, huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

Sel tehdidi

Konuşmasında okul, tünel, viyadük, köprü, üniversite, alt yapı, üst yapı çalışmaları, spor tesisleri, organize sanayi ve fabrika inşası, hastane yapımı, kamu binaları inşası gibi Bartın’da yapılan yatırımları da hatırlatan Bakan Tunç, şehirdeki sel riskini önlemek için çalışmalar yaptıklarını da kaydetti. Tunç, “Bartın’a 4 tane baraj kazandırdık, Bartın’ı sel tehlikesinden, çok şükür uzaklaştırmaya çalıştık” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin