Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Kasım, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Adalet Bakanı Tunç’tan Bartın Belediye Başkanı Yalçınkaya’ya ziyaret

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP’li Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı ziyaret etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın temasları kapsamında belediyeyi ziyaret etti. Bakan Tunç ve beraberindekileri, Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya karşıladı. Bakan Tunç ile tanışıklığının eski dönemlere dayandığını ifade eden Başkan Yalçınkaya, davetini geri çevirmediği için Bakan Tunç’a teşekkür etti. Yalçınkaya, Bartın için gerçekleştirilecek projeler için destek istedi.
Bakan Tunç ise Bartın için yapılacak her hizmete gereken desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceğini ifade etti. Başkan Yalçınkaya ile olan eskiye dayalı tanışıklığını ise esprili bir şekilde anlatan Bakan Tunç, "Uzun zamandır belediye başkanımızın bir daveti vardı, gerçekleştirelim ve hem bir hayırlı olsun temennimizi iletelim hem de gerek belediye çalışmaları, gerekse hükümet çalışmalarıyla ilgili istişareleri yapmak niyetiyle ziyarette bulunuyoruz. Tabii başkanımız ile 3 dönem birlikte milletvekilliği yaptık. Bartın için çalıştık. O muhalefetteydi, biz iktidar partisi milletvekili olarak Bartın’ımıza hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Milletvekilliğinden önce belediye başkanlığı da vardı. 2 dönem belediye başkanlığından sonra parlamentoda birlikte Bartın’ımız için güzel hizmetlere vesile olmanın gayreti içerisinde olduk. O, milletvekilliğini bıraktı, yerel yönetime tekrar geriye döndü. Biz durmak yok, ileriye diyoruz. Tekrar Bartın halkının takdirleriyle tekrar belediye çalışmalarına koyuldu" dedi.
Bakan Tunç, hediyelerin verildiği anlarda da yaptığı iki ayrı espri ile güldürdü. Başkan Yalçınkaya’nın hediyesi olacağını söylemesi üzerine Bakan Tunç, 30 Mart-2009 ile 16 Mart 2023 tarihleri arasında Bartın Belediye Başkanlığı görevini yapan Cemal Akın’ı kast ederek, "Bu hediye Cemal Bey’den kalma değil, değil mi" diye sordu. Türk bayrağının bulunduğu kutunun kilidini açmaya çalışan Başkan Yalçınkaya ise, çevredekilerin gülerek tepki verdiği soruya, "Hayır, kesinlikle" cevabını verdi.
Bakan Tunç ise Başkan Yalçınkaya’ya cezaevlerindeki hükümlülerin yaptığı el işlemeli vazo hediye etti. Hediye karşısında memnuniyetini dile getiren Başkan Yalçınkaya, makam masasının önündeki sehpaya konulmasını isteyince Bakan Tunç ise esprili bir dille, "Ayak altına koyma, yükseğe bir yere koy" ifadelerini kullandı. Başkan Yalçınkaya ise, "Olur mu öyle hiç. Çok önemli bir hediye" diye konuştu.
Hediyelerin verilmesinin ardından ise ziyaret basına kapalı bir şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
12 Haziran, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlahiyat Fakültesi 180 mezununu uğurladı

Lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan KBÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.

Karabük Üniversitesi 2024–2025 Akademik Yılı mezuniyet törenleri kapsamında, İlahiyat Fakültesi mezuniyet programı 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 180 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “İlahiyat Fakültesi mezunu olmak bir meslek değil, bir hayat tarzıdır. Mezunlarımızdan beklentimiz, çalışmalarını sadece ülkemizle sınırlı tutmadan tüm dünyaya yöneltmeleridir.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ise konuşmasında mezunlara seslenerek “Sizler sadece kendinizden mesul değilsiniz. Kendinize, ailenize, ülkemize, mensubu olduğumuz İslam âlemine ve birlikte yaşadığımız dünya insanlarına karşı sorumluluğunuz var. Bu nedenle çok daha güçlü, sağlıklı ve sağlam adımlarla çalışmanız, gayret etmeniz ve üretmeniz gerekecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Musiki Ekibi kısa bir dinleti sundu. Ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Fatih Emre Ataseven, ikincisi Kübra Nur Arsalı, üçüncüsü ise İsmail Sağır oldu.

İlahiyat Fakültesi birincisi Fatih Emre Ataseven, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bu fakültede yalnızca bilgi değil; hikmet, ahlak ve sorumluluğu öğrendik. Bize düşen öğrendiklerimizi bir övünç kaynağı değil, bir hizmet vesilesi olarak görmektir. Mezuniyetimiz hayırlı, istikbalimiz bereketli olsun.” dedi.

Fedakâr Anneye Fahri Mezuniyet Belgesi Verildi

İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde, yalnızca öğrenciler değil; emekleriyle onlara yol arkadaşlığı eden anneler de alkışlandı. Engelli öğrenci Semanur Uğraş’ı dört yıl boyunca okula getirip götüren annesi Emine Uğraş’a fahri mezuniyet belgesi ve teşekkür plaketi takdim edildi. Bu anlamlı jest, bu özel an, salonda duygu dolu anlara sahne oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin