Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemizin kronikleşmiş meselelerini birer birer çözdüğümüz üzere inşallah şu terör belasını da tarihe gömeceğiz. Terörsüz bir Türkiye’ye yanlışsız gidiyoruz” dedi.
Amasya Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Amasya 8. Olağan Vilayet Kongresi’ne katılan Bakan Tunç, son dönemde terörün bitmesine yönelik atılan adımlara değindi. Şehitlerin ve gazilerin emanetine sahip çıkılacağını vurgularken, kardeşlik ile ulusal birliğin güçlenmesine kıymet verildiğinin altını çizen Tunç, “Vatandaşlarımız ortasında ırkı, rengi, dini, lisanı nedeniyle hiçbir ayrımcılık yok. Bugüne kadar da yapmadık. Temel hak ve özgürlükler noktasındaki kısıtlamaları ortadan kaldırdık. Hasebiyle hiçbir ayrım yapmadan bugünlere geldik. Kardeşliğimizi daha da güçlendirerek milletimiz ortasında ırkı, rengi, lisanı, dini, mezhebi nedeniyle fitne sokmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz. Terörü de devreden çıkararak silahlarıyla bir arada toprağa gömeceğiz inşallah. Ülkemizin kronikleşmiş meselelerini birer birer çözdüğümüz üzere, inşallah şu terör belasını da tarihe gömeceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Terörsüz bir Türkiye’ye gerçek gidiyoruz” diye konuştu.
Galip Uzun’un vilayet lideri seçildiği kongreye AK Parti Genel Lider Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Amasya Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez, parti yöneticileri ve çok sayıda partili de katıldı.


Adalet Bakanı Tunç: “Terör belasını tarihe gömeceğiz”
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

