Açılış ve temel atma merasimleri için Samsun’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Adli Tıp Küme Başkanlığı Hizmet Binası Açılışı ile Bölge Adliye, Yönetim ve Vergi Mahkemeleri Hizmet Binası Temel Atma Merasimi için Samsun’a gelen Bakan Tunç, ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ziyarette Bakan Tunç’u, Başkan Halit Doğan ve belediye bürokratları karşıladı.
Ziyarete Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve bakanlık bürokratları da katıldı.
Belediye Lideri Halit Doğan, Bakan Tunç’a kentte sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Tunç ise Samsun’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek Lider Doğan’a muvaffakiyetler diledi.
Ziyaretin sonunda Lider Doğan, Bakan Tunç’a hediye takdiminde bulundu. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin akabinde Saathane Meydanı’na geçerek vatandaşlar ve esnafla bir ortaya geldi.


36
Adalet Bakanı Tunç Samsun’da
160
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

