Açılış ve temel atma merasimleri için Samsun’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Adli Tıp Küme Başkanlığı Hizmet Binası Açılışı ile Bölge Adliye, Yönetim ve Vergi Mahkemeleri Hizmet Binası Temel Atma Merasimi için Samsun’a gelen Bakan Tunç, ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ziyarette Bakan Tunç’u, Başkan Halit Doğan ve belediye bürokratları karşıladı.
Ziyarete Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve bakanlık bürokratları da katıldı.
Belediye Lideri Halit Doğan, Bakan Tunç’a kentte sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Tunç ise Samsun’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek Lider Doğan’a muvaffakiyetler diledi.
Ziyaretin sonunda Lider Doğan, Bakan Tunç’a hediye takdiminde bulundu. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin akabinde Saathane Meydanı’na geçerek vatandaşlar ve esnafla bir ortaya geldi.


Adalet Bakanı Tunç Samsun’da
Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.
Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.
Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

