Açılış ve temel atma merasimleri için Samsun’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Adli Tıp Küme Başkanlığı Hizmet Binası Açılışı ile Bölge Adliye, Yönetim ve Vergi Mahkemeleri Hizmet Binası Temel Atma Merasimi için Samsun’a gelen Bakan Tunç, ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ziyarette Bakan Tunç’u, Başkan Halit Doğan ve belediye bürokratları karşıladı.
Ziyarete Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve bakanlık bürokratları da katıldı.
Belediye Lideri Halit Doğan, Bakan Tunç’a kentte sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Tunç ise Samsun’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek Lider Doğan’a muvaffakiyetler diledi.
Ziyaretin sonunda Lider Doğan, Bakan Tunç’a hediye takdiminde bulundu. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin akabinde Saathane Meydanı’na geçerek vatandaşlar ve esnafla bir ortaya geldi.


Adalet Bakanı Tunç Samsun’da
Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi
Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.
Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

