Adalet Bakanı Tunç Samsun’da - Karabük Haber Postası
adalet bakani tunc samsunda axFBphRi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Adalet Bakanı Tunç Samsun’da

Açılış ve temel atma merasimleri için Samsun’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Adli Tıp Küme Başkanlığı Hizmet Binası Açılışı ile Bölge Adliye, Yönetim ve Vergi Mahkemeleri Hizmet Binası Temel Atma Merasimi için Samsun’a gelen Bakan Tunç, ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ziyarette Bakan Tunç’u, Başkan Halit Doğan ve belediye bürokratları karşıladı.

Ziyarete Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Samsun Vilayet Lideri Mehmet Köse ve bakanlık bürokratları da katıldı.

Belediye Lideri Halit Doğan, Bakan Tunç’a kentte sürdürülen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Tunç ise Samsun’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek Lider Doğan’a muvaffakiyetler diledi.

Ziyaretin sonunda Lider Doğan, Bakan Tunç’a hediye takdiminde bulundu. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, belediye ziyaretinin akabinde Saathane Meydanı’na geçerek vatandaşlar ve esnafla bir ortaya geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 10
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Miras Zinciri Oluşturuldu

Safranbolu’da Dünya Miras Günü etkinlikleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yürüyüş haricinde Hıdırlık Seyir Tepesi’ndeki etkinliklerle gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, çok sayıda sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Miras Günü ile Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, farklı duraklarda anlatılar paylaşıldı, miras temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Programda, Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığı yıllarda yürüttüğü çalışmaları titizlikle derleyerek kapsamlı bir arşiv oluşturan Mustafa Şehirli, yaklaşık 20 yıllık mesleki birikimini “Safranbolu Görsel Kütüphanesi” adlı web sitesi aracılığıyla dijital ortama taşıdığını ifade etti. Elif Köse ise yaptığı değerlendirmede, bu tür çalışmaların kurumlar arası iş birliğiyle daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Etkinlikte Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu tarafından “Miras Bildirisi” okundu. Bildiride, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulanarak sürdürülebilir koruma anlayışına dikkat çekildi.

Safranbolu’da Dünya Miras Günü’nde söz verildi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, kentin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek amacıyla “Miras Bildirisi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Urgancıoğlu, Safranbolu’nun sahip olduğu eşsiz mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı. Okunan bildiriyle, kentin tarihi, mimarisi ve yaşam kültürünün önemine dikkat çekilerek sürdürülebilir koruma anlayışının altı çizildi.

Urgancıoğlu’nun okuduğu bildiri şu şekilde: “Bugün burada, Safranbolu’nun miras elçileri olarak, Safranbolu için bir aradayız.

Bu kent; tarihiyle, mimarisiyle, yaşam kültürüyle geçmişten geleceğe uzanan eşsiz bir mirastır. Bu miras; korundukça yaşar, yaşadıkça geleceğe taşınır. Bizler biliyoruz ki;
bu değer yalnızca bugünün değil, yarınların da sorumluluğudur. Safranbolu’nun mirası;
doğru korunduğunda ve bilinçle paylaşıldığında, turizmin de en güçlü değerlerinden birine dönüşür.

Bu nedenlerle; koruma ve kullanma dengesini gözetmek, yerel yaşamı güçlendirerek bu mirası yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün burada; Safranbolu’nun mirasını koruyacağımıza, yaşatacağımıza ve gelecek kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Safranbolu mirasıyla yaşıyor…Ve bu miras hepimizin.” ifadeleri yer aldı.

Program, Safranbolu Halk Kültürü Derneğinin Başkanı Erbil Ünal yönetimindeki halk oyunları gösterisi ve dinletisiyle devam etti. Etkinlik, katılımcıların oluşturduğu ışıklı miras zinciri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin