Bartın’da bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını tabir ederek, “Böyle ayrımcılık kokan sözleri kabul etmek gerçek değil” dedi.
Partisinin Bartın Bayan Kolları Teşkilatı 7. Kongresi’ne katılmak üzere Bartın’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Bakan Tunç, “Bolu Cumhuriyet Başsavcılığımız bir soruşturma başlattı. Kamuoyunda da büyük bir reaksiyon oluşturdu. Natürel Suriyelilerle ilgili yapmış olduğu konuşma ve bu konuşmanın desteği olan fiillerini, sayın belediye başkanı kamuoyu ile paylaştı. Bir ayrımcılık yaptığını, burada Suriyeli oldukları için iş yeri ruhsatı vermediğini, Suriyelilere 10 kat artırımlı su tarifesi uyguladığını. Bunlar ayrımcılık içeren sözler ve uygulamalar hem yönetim hukukunda hem ceza mevzuatımızda yeri var. Münasebetiyle cumhuriyet savcılarımız, bu hususta soruşturma başlattılar. Tabi takdir onların. Burada kamuoyu bilhassa Suriyelilerle ilgili yaptığı bu ayrımcı tabirlerden ötürü çok rahatsız oldu. Bu manada bilhassa 4 milyona yakın Suriyeli, oradaki diktatörden canını kurtaran, can havliyle ülkemize sığınan binlerce bayana, çocuğa, onların bugün hayatta tutulmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti orada bir terör devleti kurulmasın, Suriye’nin iç karışıklığından istifade ederek ülkemizi yıllar boyunca tehdit eden orada oluşum olmasın ve Suriye’nin toprak bütünlüğü bozulmasın ve çabucak yanı başımızda bulunan Suriye ile bağlantıları uygun olan bir Türkiye olsun diye çabaladık. O insanların bir kısmı burada iş buldu, iş kurdular, meslek sahibi oldular. Çocukları buralarda okudular, buranın okullarına gittiler. Ana lisanları yerine artık Türkçeyi biliyorlar. Hasebiyle bu türlü bir ayrımcılık kokan sözleri kabul etmek hakikat değil. Bunun cumhuriyet savcılarımız natürel ki kabahat edip etmediğini takdir edecek olanlar onlardır ancak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığımız da bu mevzuda bir soruşturma başlattı” sözlerini kullandı.


Adalet Bakanı Tunç: “Böyle ayrımcılık kokan ifadeleri kabul etmek doğru değil”
Trabzon’da seyir halindeki dolmuş minibüsü alevlere teslim oldu
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde havalimanı yakınlarında seyir halindeki dolmuş minibüsünde çıkan yangın paniğe neden oldu. Sürücünün aracı yol kenarına çekerek yolcuları tahliye etmesi olası bir facianın önüne geçti.
Edinilen bilgiye göre, Pelitli Mahallesi’nde havalimanı yakınındaki yolda seyir halinde bulunan dolmuş minibüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Aracından dumanların yükseldiğini fark eden sürücü, minibüsü kontrollü şekilde yol kenarına çekti. Sürücü, minibüste bulunan yolcuları ve kendisini kısa sürede tahliye ederken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edilirken, yoldan geçen bir beton şirketine ait mikser yangına müdahale etti. Söndürülen minibüs kullanılamaz hale gelirken, yangında yaralanan olmadı.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

