blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Adalet Bakanı Tunç: “Böyle ayrımcılık kokan ifadeleri kabul etmek doğru değil”

Bartın’da bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını tabir ederek, "Böyle ayrımcılık kokan sözleri kabul etmek gerçek değil" dedi.
Partisinin Bartın Bayan Kolları Teşkilatı 7. Kongresi’ne katılmak üzere Bartın’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Bakan Tunç, "Bolu Cumhuriyet Başsavcılığımız bir soruşturma başlattı. Kamuoyunda da büyük bir reaksiyon oluşturdu. Natürel Suriyelilerle ilgili yapmış olduğu konuşma ve bu konuşmanın desteği olan fiillerini, sayın belediye başkanı kamuoyu ile paylaştı. Bir ayrımcılık yaptığını, burada Suriyeli oldukları için iş yeri ruhsatı vermediğini, Suriyelilere 10 kat artırımlı su tarifesi uyguladığını. Bunlar ayrımcılık içeren sözler ve uygulamalar hem yönetim hukukunda hem ceza mevzuatımızda yeri var. Münasebetiyle cumhuriyet savcılarımız, bu hususta soruşturma başlattılar. Tabi takdir onların. Burada kamuoyu bilhassa Suriyelilerle ilgili yaptığı bu ayrımcı tabirlerden ötürü çok rahatsız oldu. Bu manada bilhassa 4 milyona yakın Suriyeli, oradaki diktatörden canını kurtaran, can havliyle ülkemize sığınan binlerce bayana, çocuğa, onların bugün hayatta tutulmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti orada bir terör devleti kurulmasın, Suriye’nin iç karışıklığından istifade ederek ülkemizi yıllar boyunca tehdit eden orada oluşum olmasın ve Suriye’nin toprak bütünlüğü bozulmasın ve çabucak yanı başımızda bulunan Suriye ile bağlantıları uygun olan bir Türkiye olsun diye çabaladık. O insanların bir kısmı burada iş buldu, iş kurdular, meslek sahibi oldular. Çocukları buralarda okudular, buranın okullarına gittiler. Ana lisanları yerine artık Türkçeyi biliyorlar. Hasebiyle bu türlü bir ayrımcılık kokan sözleri kabul etmek hakikat değil. Bunun cumhuriyet savcılarımız natürel ki kabahat edip etmediğini takdir edecek olanlar onlardır ancak Bolu Cumhuriyet Başsavcılığımız da bu mevzuda bir soruşturma başlattı" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da 5 binden fazla kişinin katılımıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi

Amasya’da 5 binden fazla kişinin iştirakiyle katılımıyla "Gazze kararlılık ve Sumud’a selam" yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail’in soykırım uyguladığı Gazze halkına takviye sloganları attı.
Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖKBİR) tarafından düzenlenen yürüyüş Hz. Ömer Cami önünden başlayarak Amasya Eğitim Fakültesi önünde son buldu. Yürüyüşün sonunda Filistinliler için dua edildi.
Yürüyüşe katılan AK Parti Amasya Vilayet Lideri Galip Uzun, "Sadece hareket ve yürüyüşlerle kendimizi göstermeyeceğiz. Boykotu sonuna kadar uygulayarak yerli ve ulusal eserlere dikkat edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin davasını dünyanın her yanında seslendirdiğini vurgulayan Uzun, "Özgür bir Filistin devleti kurulana kadar, kalıcı barış ortamı sağlanıncaya kadar gayretin ve hak davanın peşinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin