Karabük Postası tarafından
06 Eylül, 2021 09:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Acil Yardım Hattı” İşbirliği Protokolü İmzalandı

Safranbolu Belediyesi İle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, "Acil Yardım Hattı" İşbirliği Protokolü imzalandı. Belediye makam odasında düzenlenen imza törenine, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü katıldı. Protokol, Belediye çalışanları ve ilçede yaşayan vatandaşların, yaşadıkları veya karşılaştıkları şiddet ve istismar vakalarında Acil Yardım Hattı (AYH) çağrı merkezine ulaşmaları halinde; ihtiyaçları doğrultusunda mevcut hukuki ve psikolojik danışmanlık ve sosyal destek mekanizmalarına ulaşabilmelerini kolaylaştıracak. Özellikle Türkiye'de son yıllarda artış gösteren kadına şiddet vakalarına karşı ortak çalışma yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, “ Safranbolu Belediyesi olarak çeşitli sosyal destek projeleri üretmeye devam ediyoruz. Bu protokol işin başka bir boyuta taşınmasını sağlayacak. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun başarılı bir şekilde yürüttüğü tüm çalışmalar gibi acil yardım hattının bundan sonra bir elinin Safranbolu’da olacağını biliyoruz. Ben özellikle değerli Başkanımıza teşriflerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde en etkin rolün devlet politikası olduğuna inanıyorum. Devlet politikasının yasal mevzuatının uygulanmasında da yerelin önemine değiniyoruz. Safranbolu Belediye Başkanımıza protokolü kabul ettikleri için teşekkür ederim. Her bir adımın bir çözüm olduğuna inanıyorum. Biz yola çıkarken dedik ki, mücadele kazandırır. Türkiye'nin yarısı olarak, biz kazanacağız diyoruz” diye konuştu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Ocak, 2026 10:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Muhtarlardan İl Genel Meclisi’ne Teşekkür

Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Safranbolu Muhtarlar Derneği, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Şerafettin Kelleci ve Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Erbozkurt, Mehmet Oğuz, Ertuğrul Saraçoğlu ile İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç, Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Alkan, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın ve köy muhtarları yer aldı.

2025 yılı içerisinde ilçede gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla yapılan ziyarette, Safranbolu genelinde yürütülen hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getiren köy muhtarları, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Ayrıca önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili talep ve beklentiler paylaşıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, nazik ziyaretleri dolayısıyla Safranbolu ilçesi muhtarlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi ile birlikte ilçelere ve köylere hizmet etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Sözen konuşmasında; bütçe imkanları ve devletimizin sağladığı destekler çerçevesinde Safranbolu ilçesinde ihtiyaç duyulan hizmetlerin hayata geçirilmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“İl ve ilçelerimizin ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin desteğiyle, İl Özel İdaremiz aracılığıyla sağlanan ilave ve hibe destekler sayesinde Safranbolu ilçemizde de birçok sorunu çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Bu süreçte ilçemizin önceliklerinin belirlenmesinde İl Genel Meclis Üyelerimiz ve muhtarlarımız önemli bir görev üstlenmektedir. Bizler de bu tespitler doğrultusunda hizmet üretmeye gayret ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sözen, gerçekleştirilen çalışmaların ortak bir anlayış ve dayanışma ile yürütüldüğünü ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hizmetlerin tamamı ortak bir emeğin ürünüdür. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlarımıza, Karabük Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza, İl Özel İdaremize ve Meclis Üyelerimize kadar herkes Karabük ve ilçelerimiz için elini taşın altına koymaktadır. Safranbolu ilçemizde 2025 yılı boyunca yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı kararlılık ve uyum içerisinde, ilçemize ve köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin