Açık İlk ve Ortaöğretim için Mezuniyet Töreni Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2015 08:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Açık İlk ve Ortaöğretim için Mezuniyet Töreni Düzenlendi

KASTAMONU Açık İlk ve Ortaöğretim Okullarından mezun olan öğrenciler için Kastamonu’da mezuniyet töreni düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, Kastamonu’da Açık Öğretim Okullarına kayıtlı aktif öğrenci sayısının yaklaşık altı bin civarında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Bu sayının önemli bir bölümünü, yüzde 50’den fazlasını da bayan öğrencilerimiz yani 3 bin 357 kişi oluşturmaktadır. Ayrıca Açık Öğretim Okullarına kayıtlı bayan öğrenci sayısının artışını, Kurtuluş Savaşında tarihe altın harflerle adını yazdıran Kastamonu şehrine yakışır bir sayı olarak kabul ediyorum ve bayanlarımızı da ayrıca kutluyorum. İlimizde halen aktif olarak Açık Öğretim Lisesinde 2 bin 109’u erkek, 2 bin 326’ıs bayan olmak üzere toplam 4 bin 435, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde 175’i erkek, 468’i bayan olmak üzere toplam 643, Açık Öğretim Ortaokulunda ise 173’ü erkek, 563’ü bayan olmak üzere toplam 736 öğrenci, öğrenim görmektedir. Kastamonu’da bugüne kadar Açık Öğretim Lisesinden 2 bin 964, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden 312 ve Açık Öğretim Orta Okulundan da 2 bin 843 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu gün mezunlar kafilesine sizleri de dahil etmenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.”
Türkiye’ye genelinde çeşitli nedenlerle eğitim sürecinden ayrılmak zorunda kalmış vatandaşların Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Açık öğretim Okullarının aktif öğrenci sayısının Türkiye genelinde 1 milyon 500 bine yaklaştığını ifade eden Başyemenici, şunları söyledi:
“Daha 2006 yılına kadar Türkiye genelinde 90’na yakın merkezden Açık Öğretim Okullarının iş ve işlemleri yapılırken daha kaliteli hizmet anlayışı ile bugün meslek liseleri de dahil 3 bini aşkın kurum ve merkezlerden iş ve işlemler yürütülmektedir. Sınavlarımız daha önceleri 90 merkezde (il merkezleri ve birkaç büyükşehir merkez ilçesi) yapılırken öğrencilerimizin ulaşım ve konaklama mağduriyetleri göz önüne alınarak bugün sınav yapılan merkez sayımızı 769’a çıkardık. Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi mezunlarından üniversiteye yerleşen öğrenci sayısının da küçümsenemeyecek kadar fazla ve başarı oranlan da bir o derece yüksek olması bizleri son derece mutlu etmektedir.”
“AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR”
Açık Öğretim Okullarının amacının gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak, temel eğitimi tamamlayamayan temel eğitimi tamamlamış ancak orta öğretime devam edememiş veya orta öğretimden ayrılan bireylere genel lise veya meslek lisesinde öğrenim görme fırsatı vermek olduğunu aktaran Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise, “Yani, eğitimde fırsat ve imkan eşitliğine, toplumun eğitim seviyesinin yükselmesine ve güçlenmesine katkı sağlamak ve öğrencileri yüksek öğrenime hazırlamaktır. Ayrıca açık öğretim okulları sayıları binlerle ifade edilen örgün eğitime gitme imkanı bulamayan engelli öğrencilerimize, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere de eğitim hizmeti vermektedir” dedi.
Açık Öğretim Lisesi’nin Türkiye’deki en geniş uzaktan eğitim uygulamalarından birisi olduğunu ifade eden Bahçacıoğlu, şöyle devam etti: “Programın önemli özelliği ise, yetişkin ve çocuk eğitiminin karıştırılmış olmasıdır. Açık Lise diploması ile örgün eğitim lise diploması arasında hiçbir fark bulunmamaktadır, öğrencilerimiz aynı şartlara ve haklara sahiptir.
İşte bu amacın gerçekleştirilmesinde en önemli rolü Halk Eğitimi Merkezleri üstlenmiştir”
Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere, diplomaları verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin