Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aç kalan yavru ayı Uzungöl’e indi, görüntülemek için turistler sıraya girdi

Trabzon’da aç kalınca Uzungöl’e inen yavru ayıyı görüntülemek için yerli ve yabancı turistler sıraya girdi.
Trabzon’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de dün gece saatlerinde ilginç görüntüler yaşandı. Aç kalan bir yavru ayı, göl kenarına inerek yiyecek aradı. Yol kenarındaki bir çöp bidonunu deviren yavru ayı, çevresindeki vatandaşlara aldırış etmeden yere döktüğü çöplerden beslenmeye çalıştı. O anları fark eden sürücüler, araçlarını durdurarak ayıyı görüntülemeye çalıştı. Yavru ayıyı görüntülemek isteyen sürücüler kısa süreli kuyruk oluştururken, çöp bidonunu kaldırarak korkulukların üstüne çıkan yavru ayı Arap turistlerin de ilgisini çekti. Bazı yabancı turistler yavru ayının yanına gitmeye çalışsa da çıkan seslerden dolayı korkarak tekrar arabalarına bindi. Bir süre çöpten beslenmeye çalışan yavru ayı, daha sonra göl kenarına indi. Kalabalık oluşturan vatandaşlardan korkan yavru ayı, daha sonra göl kenarında koşarak uzaklaştı.
Yoğun ilginin olduğu yavru ayıyı görüntülemeye çalışan bir kişinin ise “Valla koşar üstüme”, “Kimseyi takmıyor, bu nasıl bir rahatlık” ifadeleriyle izleyenleri gülümseten görüntüleri sosyal medyaya kısa sürede binlerce beğeni aldı.

“Bölgede ayı popülasyonu aşırı miktarda arttı”
Yavru ayının daha önce de Uzungöl’de tespit edildiğini belirten Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Abdullah Özen, “Bölgede ayı popülasyonu aşırı miktarda arttı. Bunun için önlem alınması gerekiyor. Bir yavru ayı göl kenarına kadar indi ama annesi orada olsaydı muhtemelen vatandaşlara zarar verme ihtimali çok yüksekti. Aç kaldığı için merkeze indi. Bu konuda özellikle Milli Parkların önlem alması gerekiyor. Bu hayvanların merkeze inmeden ormanlık alan içerisinde beslenme ihtiyaçlarının karşılanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Uraloğlu: “Trabzon’da yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nı daima artan yolcu sayısı nedeniyle genişletmek için çalışmalara başladıklarını belirterek "Havalimanımızın 2 bin 650 metrelik pist uzunluğu artık daima gelişen ve büyüyen Trabzon için kâfi değil. Bu nedenle mevcut yerinden biraz daha kuzeye 3 milyon metrekarelik dolgu alanı üzerine yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri ortasında düzenlenecek olan Trabzon Günleri’nin açılış merasimine katıldı. İpekyolu Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen açılış merasiminde konuşma yapan Bakan Uraloğlu, Trabzon’un bir kentten fazlası olduğunu lisana getirerek, "Trabzon, tarihtir, ruhtur, sevdadır, tutkudur. 1461’de Fatih Sultan Mehmet’in fethiyle Osmanlı’nın sancağı altında yeni bir periyot başlatan bu kent, asırlardır medeniyetlerin buluşma noktası olmuştur" diye konuştu.
Trabzon’un ulaşım ve irtibat altyapısına yaklaşık 175 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini lisana getiren Uraloğlu, "54,3 kilometre uzunluğundaki Trabzon Güney Etraf Yolu’nu başlattık. Başlattığımız hiçbir projeyi yarım bırakmadık. İnşallah bu projeyi dekısa müddette tamamlayacağız. Akçaabat’tan Yomra merkeze uzanan, Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı üzere 31 istasyon içeren yaklaşık 32 kilometrelik kent içi raylı sistemini de kentimize kazandıracağız. Ayrıyeten, Trabzon ile Samsun ortasını 2 saate düşürecek; Samsun-Sarp Süratli Demiryolu projemizle, Samsun’dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’i de birbirine bağlayacağız. Bu sınırımız 120 km’lik Kırıkkale -Çorum etabıyla üretim çalışmalarını başlattığımız Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Süratli Tren Çizgisi projesiyle de entegre olacak. Havalimanımız da Trabzon’umuzun dünyaya açılan kapısı. 2024’te yaklaşık 3,6 milyon yolcu ile Türkiye’nin en ağır yedinci havalimanı oldu. Daima artan yolcu sayısı doğrultusunda havalimanımızı genişletmek ve kentimize yeni bir havalimanı kazandırmak için de çalışmalarımıza başladık. Yeni bir dış sınırlar gelen yolcu terminali ve CIP hizmet binasını hizmete açtık. Fakat Havalimanımızın 2 bin 650 metrelik pist uzunluğu artık daima gelişen ve büyüyen Trabzon için kâfi değil. Bu nedenle mevcut yerinden biraz daha kuzeye 3 milyon metrekarelik dolgu alanı üzerine yıllık 10 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanı inşa edeceğiz. Trabzon’umuzu dünya ile daha güçlü bir biçimde buluşturacağız" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin