DÜZCE (İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde çetin kış kuralları nedeniyle tabiatta yiyecek bulamayan kurtlar köye indi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Akçakoca’da kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşarken, tabiatta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar köy bölgelerine yöneldi. Kurugöl köyünde ise kar kalınlığı 1,5 metreye kadar ulaştı. Aç kalan yaban hayvanları, yiyecek arayışıyla köye kadar geldi.
Bölgede konutu bulunan Dursun Kara’nın güvenlik kameralarına yansıyan imajlarda, iki kurdun mesken etrafında kar altında ve etrafta yiyecek aradığı anlar net bir halde görüldü. Kara, imgeleri toplumsal medya hesabında paylaşarak Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğü’ne durumu bildirdi.
Yetkililer, bölgede inceleme yapacaklarını ve yaban hayvanları için tabiata yem bırakılacağını açıkladı.