Reklam
Reklam

Aç kalan ayı köye indi: Kovanlardaki arıları telef etti

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bir vatandaşın bahçesine giren ayı, kovanlardaki yüzlerce arıyı telef etti.

Olay, gece saatlerinde Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Başköy köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, tabiatta yiyecek bulmakta zahmet çeken ayı, kırsal alanda arı yetiştiriciliği yapan Ekrem Kıyoğlu’na ilişkin kovanların bulunduğu bahçeye girdi. Aç kalan ayı, kovanlardaki yüzlerce arıyı telef etti. Büyük çapta maddi hasara uğrayan Kıyoğlu, yetkilerden ayılar için tedbir alınmasını istedi. Kıyoğlu, yıllardır arıcılık işi ile uğraştığını belirterek, ayıların konutunun önüne kadar gelemeyeceğini düşündüğünü ve fazla bir tedbir alma gereksinimi hissetmediğini söyledi.

“Domuz sürüsü sanmıştık”

Kıyoğlu, “Ummadığım durum başıma geldi. Gece gelen ayılar içerisinde bal olmadığı halde kovanlarımı parçalamış. Kimilerini bulunduğu yerden taşımış. Gece hiçbir şey duymadık. Genelde bizim meskenin önüne domuz geliyordu. Biz yeniden domuz sürüsü sanmıştık. Hayvan o kadar acıkmış demek ki bal mumlarını bile yemiş. Bal çıtalarını taşımış. Demek ki ’Bize gelmez dememek’ gerekiyormuş. Tedbir almamız gerekiyormuş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2026 Yılı KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

2026 yili koydes il tahsisat komisyonu toplantisi gerceklestirildi jKPMewSU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında; Vali Yardımcıları Fatih Baysal ve Halis Hacıismailoğlu, ilçe kaymakamları ile ilgili kurum yetkililerinin katılımlarıyla “2026 Yılı KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda, KÖYDES ödeneğinin ilçeler bazında dağılımı ile yatırım programına alınması planlanan projeler değerlendirildi.

Köylerin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan program kapsamında; yol ve ulaşım hizmetleri, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları ile ortak alım projeleri ele alındı. İl genelinde köy yollarının standartlarının yükseltilmesi, içme suyu tesislerinin güçlendirilmesi ve altyapı hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin