Kanlıca mantarında dudak uçuklatan fiyat
Karabük’te havaların yağışla birlikte soğumaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Kanlıca Mantarı’nın kilosunun 40 TL olması tepkilere neden oldu.
Genellikle soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve gayet lezzetli olan Kanlıca Mantarı Safranbolu Kıranköydeki eski perşembe pazarında 40 TL’den satışa sunuldu. Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan mantar sofraların vazgeçilmezi durumunda. Köylüler tarafından toplanan Kanlıca mantarı et alıp yiyemeyen vatandaşlar ve damak tadına düşkün olanlar için vazgeçilmez bir mantar türüdür. İnsan için sağlık deposu olan bu mantarın 40 TL’den satılmasına bazı vatandaşlar “dolarla mı geliyor” diye tepki gösterdi.


Aç gözlülüğün bu kadarına da pes!…
Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”
CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.
Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.
Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.
Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.


