Kanlıca mantarında dudak uçuklatan fiyat
Karabük’te havaların yağışla birlikte soğumaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Kanlıca Mantarı’nın kilosunun 40 TL olması tepkilere neden oldu.
Genellikle soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve gayet lezzetli olan Kanlıca Mantarı Safranbolu Kıranköydeki eski perşembe pazarında 40 TL’den satışa sunuldu. Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan mantar sofraların vazgeçilmezi durumunda. Köylüler tarafından toplanan Kanlıca mantarı et alıp yiyemeyen vatandaşlar ve damak tadına düşkün olanlar için vazgeçilmez bir mantar türüdür. İnsan için sağlık deposu olan bu mantarın 40 TL’den satılmasına bazı vatandaşlar “dolarla mı geliyor” diye tepki gösterdi.


Aç gözlülüğün bu kadarına da pes!…
Ordu’da sel suları evin balkonundan şelale gibi aktı
Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu sel suları bir evin balkonundan şelale gibi aktı.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Tepealan Mahallesi’nde etkili olan şiddetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin farklı noktalarında taşkınlar meydana gelirken, bir noktada ise ilginç bir görüntü oluştu. Olgun Cört’e ait evin içerisinden geçerek balkondan caddeye şelale gibi akan sel suları büyük hasara neden oldu. Yağışlarla birlikte bölgede heyelanlar da meydana geldi. İlçenin farklı noktalarında yaşanan toprak kaymaları sonucu bazı yapılar ve araçlar zarar gördü.
Şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel, vatandaşları da tedirgin etti. O anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonu kameraları ile kaydedildi.
Bölgede yağışın devam ettiği öğrenildi.


