Kanlıca mantarında dudak uçuklatan fiyat
Karabük’te havaların yağışla birlikte soğumaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Kanlıca Mantarı’nın kilosunun 40 TL olması tepkilere neden oldu.
Genellikle soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve gayet lezzetli olan Kanlıca Mantarı Safranbolu Kıranköydeki eski perşembe pazarında 40 TL’den satışa sunuldu. Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan mantar sofraların vazgeçilmezi durumunda. Köylüler tarafından toplanan Kanlıca mantarı et alıp yiyemeyen vatandaşlar ve damak tadına düşkün olanlar için vazgeçilmez bir mantar türüdür. İnsan için sağlık deposu olan bu mantarın 40 TL’den satılmasına bazı vatandaşlar “dolarla mı geliyor” diye tepki gösterdi.


Aç gözlülüğün bu kadarına da pes!…
Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler


