Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
678636be10536
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Ocak, 2025 13:04 tarihinde yayınlandı
0

Abidin Ertekin AK Parti’ye Katıldı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçiminde Yeniden Refah Partisi’nden Karabük İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Abidin Ertekin, AK Parti’ye katıldı.

Daha önce AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçen ve burada Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Ertekin, partisinden istifa ederek yeniden AK Parti saflarına döndü. Yeniden Refah Partisi’nin ilk İl Genel Meclis Üyesi olan Abidin Ertekin’in partiye katılımı dolayısıyla AK Parti’de bir tören düzenlenmesi bekleniyor.

Abidin Ertekin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bir yere kadar tek başıma mücadele ettim. Ancak komisyonlarda yeterli güce sahip olamadım. Gelinen süreçte tek başına bir mücadelenin netice vermeyeceğini anladım. Bölgeme, yöreme ve en önemlisi Karabük’e daha iyi hizmet edebilmek için AK Parti’ye geçmeye karar verdim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
milli savunma bakan yardimcisi ayhan cephelerde savaslar bitti akilli savaslar olacak wIrDRUe6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Ayhan: “Cephelerde savaşlar bitti, akıllı savaşlar olacak”

Bolu’da üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, “Artık akıllı makinelerin, bilgisayarların, dronların, yani elektronik harp dönemi olacak. Cephelerde savaşlar bitti” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, Bolu’da düzenlenen ’İhtisas Akademi 26’ programında üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya geldi. Programda gençlerin merak ettiği soruları yanıtlayan Bakan Yardımcısı Ayhan, gündeme ve geleceğin savunma teknolojilerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Dünyadaki harp konseptinin tamamen değiştiğine dikkat çeken Ayhan, savunma sanayisinin önemine vurgu yaptı.

“Bu coğrafyada ayakta kalmak için buna ihtiyaç var”

Klasik askeri çatışmaların yerini teknolojik ve elektronik sistemlere bıraktığını ifade eden Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, “Şimdi İran-İsrail-ABD savaşını gördünüz. Bir barış, bir savaş. Bugün tekrar gemi vurdu, gemi vurmadı gibi söylenmeler var. Yani yarın bugünden çok farklı olacak. Nasıl 10 yıl, 15 yıl önce farklıysa, yarın da çok farklı olacak. Yani topların, pompaların, askerlerin cephede olduğu bir savaş yok artık. Yani artık akıllı makinelerin, bilgisayarların, dronların, yani artık elektronik harp olacak. Bunu bilim kurgu filmlerinde seyrediyorsunuz. Onların hiçbiri tesadüf değil. Aslında hepsi bir hayalin, bilgisayarların ürettiklerinin bir yansımasıdır. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte dron ve robot orduları olacak. Yani bir komuta kontrol merkezinde oturacaksınız. Yüzlerce, binlerce dron aynı anda kalkacak. Onlara yapay zeka ile harita, hedef gibi veri yüklenecek. Artık bunlar kalkacak. Bu coğrafyada ayakta kalmak için buna ihtiyaç var. Biz yurtta sulh, cihanda sulh kavramını korumak için savunma sanayiinde güçlüyüz” dedi.

“Veriye ve teknolojiye hakim olan dünyayı dönüştürüyor”

Bölgesel krizlerden çıkarılması gereken derslere ve Türkiye’nin diplomatik gücüne de değinen Ayhan, “Bugün Orta Doğu’da, Türkiye gibi arabulucu ülkede ana motorsa bu güç sayesinde. Sayın Cumhurbaşkanım ne diyor? ‘Sahada değilsen masada olamazsın, masada yoksan benimlesin diyor.’ Bu ifade çok anlamlıdır. İşte sürü dronları olacak, siberli uzay savaşı olacak. Yani bir anda senin telefonunu kesebilir. Artık şehrin her tarafı dijital. Bir anda hat gidebilir. Şehrin elektrik kapasitesi vardır. Kapandığı zaman bir anda şehir karanlık kalır. Trump diyor ya ‘İran’ı Orta Çağ’a göndereceğim’. Onu diyorken neyi kastediyor; aslında elektrik hat yapısını vurduğu anda Orta Çağ’a gitti. 20, 30, 50 yıl sonra çok hızlı karar verenler kazanacak. Yani veriye hakim olan, teknolojiye hakim olan dünyayı dönüştürüyor. İşte İran-İsrail-Amerika savaşı aslında bize çok şey gösterdi. Ukrayna-Rusya savaşı çok şeyler gösterdi. Bunları iyi takip edebilirsek, arka taraftaki dönüşümleri görebilmekteyiz. Yani 20, 30, 50 yıl sonra akıllı savaşlar olacak. Cephelerde savaşlar bitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin