blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Abdullah Avcı’dan, Paul Onuachu’ya yakın markaj

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımda kiralık olarak oynayan Nijeryalı golcü Paul Onuachu ile gelecek sezon takımda devam etmesi için bire bir görüşmeler yaparken, İngiliz ekibi Southampton’un vereceği karar bu transferde belirleyici olacak. Bordo-mavililerde stoper bölgesi için Türk asıllı oyuncu Eray Cömert ismi gündeme geldi.
Trendyol Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Gaziantep FK karşısında 2-0 geriye düşmesinin ardından 3 gol ve 1 asistle Trabzonspor’u galibiyete taşıyan Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu, bordo-mavililerin en golcü oyuncusu oldu. Gelecek sezon takımda kalıp, kalmayacağı merakla beklenen Onuachu ile ilgili olarak farklı formüller üzerinde duruluyor.
Trabzonspor yönetimi ve Teknik Direktör Abdullah Avcı, kiralık olarak forma Paul giyen Onuachu’nun gelecek sezonda takımda kalması için çalışmalarını sürdürüyor. Avcı, Nijeryalı futbolcuyla bire bir görüşmeler yaparak, olumlu dönüşler alsa da takımı Southampton’ın vereceği karar bu transfer belirleyici olacak. 29 yaşındaki futbolcunun, 2026 yılına kadar ile İngiliz ekibi sözleşmesi bulunuyor.
Southampton, Belçika’nın KRC Genk takımından 18 Milyon Euro karşılığında transfer ettiği Paul Onuachu’yu bonservisiyle birlikte vermeyi planlıyor. Ciddi bir maliyeti bulunan Onuachu ile ilgili gelecek olan teklifleri değerlendirmeye alacak olan İngiliz kulübünün beklentilerine karşılık bulunmaması halinde Trabzonspor’un yeniden kiralama isteğini değerlendirmeye alacak. Trabzon’da mutlu olduğunu ve kalmak istediğini her fırsatta dile getiren Nijeryalı futbolcu, bordo-mavili kulübün elini güçlendirmiş olacak.

Ertuğrul Doğan: "Görüşmelere başladık"
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Paul Onuachu ile ilgili olarak kiralama formülü üzerinde durduklarını belirterek, "Southampton kulübü oyuncuyu bonservisiyle satmak istiyor. Ciddi bir maliyeti var. Bizim kulüp olarak bu maliyetleri karşılamamız mümkün gözükmüyor. Kiralama formülü üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.

Eray Cömert yeniden gündemde
Önümüzdeki sezon güçlü bir kadroyla sezona başlayıp, şampiyonluğu yeniden yaşamak isteyen Trabzonspor, Fransa’nın FC Nantes takımında kiralık olarak forma giyen defans oyuncusu Eray Cömert’i yeniden gündemine aldı. Geçtiğimiz sezonda bordo-mavili kulübün gündemine gelen Cömert, İsviçre’nin Basel ekibinden, İspanya’nın Valencia takımına transfer olmuştu. La Liga ekibinde yaşanan teknik direktör değişikliği sonrası burada forma bulmakta zorlanan 26 yaşındaki oyuncu bu sezon başında Fransa’nın Nantes Kulübü’ne kiralık olarak gitmişti. Valencia ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulanan Erdal Cömert’in güncel durumuyla ilgili olarak temaslarını sürdüren Karadeniz ekibi, İsviçre Milli Takımı’nda da forma giyen Cömert’i kadrosuna katması halinde yerli statüsünde oynatabilecek.
Trabzonspor, yabancı kontenjanı nedeniyle gurbetteki Türk asıllı oyuncularla ilgili geniş kapsamlı araştırmalarını sürdürürken, Nantes’ta 22 lig maçında forma giyen Eray Cömer, 2 de gol attı. Başarılı defans oyuncusu, 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Basel formasıyla Trabzonspor’a karşı iki maçta da forma giymişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

BEUN Diyaliz Merkezi yenilenen yüzü ile hizmete girdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), sağlık alanında sunduğu hizmetlerin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. BEUN Hastanesi bünyesinde hizmet veren Diyaliz Merkezi, kapsamlı yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış programıyla yeniden hizmete sunuldu.
BEUN Hastanesinde gerçekleştirilen açılış programına; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, BEUN Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Yasin Öztürk, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.
BEUN Hastanesi Diyaliz Merkezi, gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında; sağlık hizmetlerinin en yüksek donanım ve hasta konforu standartlarında sürdürülebilmesi amacıyla kapsamlı bir modernizasyon sürecinden geçirildi. Bu çerçevede merkezdeki tüm hasta yatakları, mobilya ve tefrişat, yatak başı gaz sistemleri, iklimlendirme ve klima altyapısı, tıbbi cihazlar ile diyaliz merkezi su sistemleri tamamen yenilenerek çağdaş sağlık hizmeti standartlarına uygun hâle getirildi.
2004 yılında 5 diyaliz makinesi ile hemodiyaliz ve periton diyalizi hizmeti sunmaya başlayan Diyaliz Merkezi, gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının ardından 10 + 2 diyaliz makinesi kapasitesine ulaştı. Merkez, bu kapasitesiyle hem ayaktan hem de yatan hastalara hemodiyaliz ve periton diyalizi hizmeti sunabilecek donanıma kavuşarak bölge halkına daha etkin ve kapsamlı sağlık hizmeti verme imkânı elde etti.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, tören sırasında yaptığı konuşmada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin sağlık alanında kaydettiği nitelikli gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yenilenerek hizmete açılan Diyaliz Merkezinin yalnızca Zonguldak’a değil, çevre illerden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunacağını belirten Vali Hacıbektaşoğlu; merkezin artan kapasitesi, güçlü teknolojik altyapısı ve hasta konforunu önceleyen yapısıyla hem hastalar hem de hasta yakınları için önemli bir kolaylık sağlayacağını ifade etti. Hacıbektaşoğlu, sağlık yatırımının hayata geçirilmesinde emeği geçen başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere tüm akademik ve sağlık çalışanlarına teşekkür ederek Diyaliz Merkezinin Zonguldak’a ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.
Açılış programı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversite hastanesinde sürdürülen yenileme ve iyileştirme çalışmalarının sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmaya yönelik olduğunu vurgulayarak şu sözleri dile getirdi:
"Üniversite hastanemizin sağlık hizmetleri kapasitesini her geçen gün daha da güçlendirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. BEUN Hastanesi Diyaliz Merkezimizin kapsamlı bir yenileme sürecinin ardından yeniden hizmete açılmasıyla birlikte, hem şehrimize hem de Batı Karadeniz Bölgesi’ne sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı sürdürüyoruz. Yenilenen merkezimizle hastalarımıza daha modern, daha konforlu, daha kaliteli ve erişilebilir bir sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, yalnızca kadim şehrimiz için değil, Batı Karadeniz Bölgesi’nin tamamı için önemli bir sağlık üssü konumundadır. Gerçekleştirdiğimiz altyapı yatırımları, tıbbi cihaz yenilemeleri ve hizmet kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarla bütün bölgeden gelen vatandaşlarımıza etkin, güvenilir ve çağdaş sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Diyaliz Merkezimizin yenilenmesi de bu çabalarımızın somut bir yansımasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle üniversitemize ve hastanemize verdikleri kıymetli desteklerden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na ve Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımı arz ediyorum. Üniversitemizin akademik yapılanmasının güçlendirilmesi, eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğinin artırılması ve sağlık alanındaki vizyonunun geliştirilmesine sağladıkları katkılar dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve değerli YÖK ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca açılış törenimizi teşrif ederek bizleri onurlandıran, üniversitemize her daim yakın ilgi ve destek gösteren Zonguldak Valimiz Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na teşekkürlerimi arz ediyorum. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Diyaliz Merkezi; üniversitemiz, öğrencilerimiz, sağlık çalışanlarımız ve Zonguldak halkı için çok kıymetli bir kazanımdır. Merkezimizin hem eğitim hem de sağlık hizmetleri boyutunda uzun yıllar boyunca bölgemize ve ülkemize değer katacağına yürekten inanıyorum. Yenilenen Diyaliz Merkezimizin şehrimize, bölgemize, üniversitemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize en kalbî duygularımla teşekkür ediyorum. Bu önemli kazanımı halkımıza ve kamuoyuna duyuran, açılış programımıza katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm basın mensuplarımıza da gönülden teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Diyaliz Merkezinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Açılış sonrasında Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Yasin Öztürk’ten merkez hakkında detaylı bilgi aldı.
Tören, yenilenen Diyaliz Merkezinin yerinde incelenmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin