Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un her zaman favori olduğunu belirterek, en gerçekçi hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında sahasında Ahlatcı Çorum FK’yı 3-1 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, rakibin oyun felsefesinden ödün vermediğini belirterek, “Zaman zaman istediklerimizi doğru uyguladık. Zaman zaman da topa sahip olduğumuzda çalıştığımız çözüm noktalarıyla ilgili birkaç organizasyon vardı. Hatta ilk gol buradan oldu, ikinci gol de buna benzer oldu” dedi.
Trabzonspor’un daha önce 9 kez kupayı müzesine getirdiğini belirten Avcı, “Trabzonspor her zaman favoridir. Bugün buna kazanarak başlamak bizim için önemli ve değerliydi. Geçen hafta kaybettiğimiz maçtan sonra bu maç bizim için bir pansumandı. Kazandık. Eksikler var. Geldiğim günden itibaren 6 lig, 1 kupa maçı oynadık. Oyun kalitesini ve oyuncu kalitesini artırmamız gerekiyor. Bunu hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bu sene itibarıyla Trabzonspor için gerçekçi ve ulaşılır hedef Avrupa kupalarına katılmak. Türkiye Kupası’nda final oynamak. Maçlar kazanırken de bunları söylemiştim. Devre arası ve sezon sonu itibarıyla hazırlıklarımız olacak” ifadelerini kullandı.


Abdullah Avcı: “Bizim için ulaşılabilir en gerçekçi hedef Avrupa kupalarına katılmak”
Belediye Kurban Bayramı’nda vatandaşın yanında oldu
Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı süresince Et Kesim Kombinasında vatandaşlara tamamen ücretsiz kurban kesim hizmeti sundu. Bayram boyunca devam eden hizmet sayesinde vatandaşlar, kurban ibadetlerini hiçbir ücret ödemeden, hijyenik ve güvenli bir ortamda rahatça yerine getirdi.
Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların ibadetlerini huzur, güven ve hijyen içerisinde yerine getirebilmesi için tüm imkanlarını seferber etti. Belediyeye ait Et Kesim Kombinasında yürütülen organize çalışmalar sayesinde, bayram dönemi boyunca hem düzenli bir pazar alanı oluşturuldu hem de yüzlerce hayvandan oluşan kurban kesim işlemi tek bir aksaklık yaşanmadan tamamlandı.
Bayram öncesinde Et Kesim Kombinasında yoğunluk yaşanmaması adına titiz bir planlama yapan Karabük Belediyesi, 22 adet kapalı alan ve 35 adet açık alan olmak üzere toplam 57 adet yer satışı gerçekleştirerek düzenli bir yerleşim düzeni sağladı. Alan tahsislerinin ardından başlayan bayram sürecinde ise en büyük kolaylık vatandaşa sunuldu. Karabük Belediyesi, kombinaya gelen vatandaşlar için tüm kurban kesim hizmetlerini tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirdi.
Profesyonel ekiplerce hijyenik koşullarda yürütülen ücretsiz kesim hizmeti kapsamında adeta zamanla yarışıldı. Bayramın ilk günü 45 adet büyükbaş ve 80 adet küçükbaş olmak üzere toplam 125 hayvanın kesimi tamamlanırken, yoğunluk ikinci ve üçüncü günlerde de devam etti. İkinci gün 57 adet küçükbaş, üçüncü gün ise 47 adet büyükbaş hayvanın kesimi sorunsuz şekilde yapıldı. Bayram süresince toplamda 229 adet kurbanlık hayvan, modern tesislerde işinin ehli personeller tarafından, dini vecibelere ve sağlık kurallarına tam uyum sağlanarak yürütüldü. Süreç boyunca hiçbir olumsuzluk veya teknik problemle karşılaşılmadı.
Süreci yakından takip eden ve kurban kesim hizmetlerinin planlanan şekilde başarıyla tamamlandığını belirten Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada,
“Kurban Bayramı süresince hemşehrilerimizin ibadetlerini en temiz, en düzenli ve en huzurlu ortamda yerine getirebilmesi için Et Kesim Kombinamızda üst düzey tedbirler aldık. Alan tahsislerimizle pazar alanımızda düzeni sağlarken, bu manevi günlerde vatandaşlarımızın bütçelerine ve hayatlarına doğrudan dokunmak adına kesim hizmetlerimizin tamamını ücretsiz olarak sunduk.
Kurban kesimini hiçbir aksaklığa mahal vermeden, tam bir hijyen ve düzen çerçevesinde gerçekleştiren tüm çalışma arkadaşlarıma canıgönülden teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

