Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake eşi Cherly Flake ile birlikte görev süresinin bitmesine yakın Karadeniz turuna çıktı.
İlk önce Trabzon’da Sümela Manastırı’nı ve Uzungöl’ü gezen Büyükelçi Flake ve eşi ardından Rize’ye gitti. Rize’de de Çamlıhemşin ilçesindeki Zilkale ve Ayder Yaylası’na çıkan Büyükelçi son olarak Artvin’e gitti. Artvin’de de bir süre gezisini sürdüren ve Karadeniz’in eşsiz doğasını hayran kalan Büyükelçi Flake, “Karadeniz’de tam da beklediğimiz gibi güzel zaman geçirdik. Çay bahçelerinden Artvin’in dağ zirvelerine ve deniz üzerindeki harika gün batımına varıncaya kadar Türkiye’yi seviyoruz” ifadelerini kullandı.


ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake eşi ile Doğu Karadeniz turunda
Safranbolu’da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler görüşüldü
Safranbolu’da meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ve yürütülecek çalışmaların ele alındığı “Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı” Kaymakam Hayrettin Baskın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, yangınlarla mücadelede kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, alınacak önleyici tedbirler, olası yangınlara müdahale süreçleri ve ilgili kurumların sorumluluk alanları detaylı bir şekilde ele alındı. Kaymakam Baskın, özellikle yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artış gösterebilecek yangın riskine karşı vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Yetkililer, ormanlık alanlara yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların ve turistlerin yangın konusunda bilinçlendirilmesi, erken uyarı sistemlerinin etkin kullanımı ve acil durum ekiplerinin hızlı müdahale kabiliyetinin artırılması gerektiğini vurguladı.

