ABD'de borç limiti görüşmelerinden sonuç çıkmadı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

ABD’de borç limiti görüşmelerinden sonuç çıkmadı

ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği borç tavanının yükseltilmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı.

ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Beyaz Saray’da 31.4 trilyon dolar olan borç tavanın nasıl yükseltileceğini görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede ABD’nin borçlarının 1 Haziran’a kadar ödenmesi gerektiği ele alınsa da bir sonuca varılamadı. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Biden, cumhuriyetçilerin yeni vergi reformlarını reddettiği ve demokratlarla anlaşmazlık yaşandığını belirterek “Temerrüdün masadan kaldırıldığını ve ilerlemenin tek yolunun iki parti üstü bir anlaşmaya iyi niyetle ilerlemek yineledik” dedi. Bir saatten fazla süren görüşmenin ardından konuşan McCarthy, borcun çok yüksek olduğunu ve anlaşmazlıklar yaşandığı konusunda Biden ile hemfikir olduğunu ifade ederek McCarthy, “Bir anlaşmaya varamadık, ama görüşmelerin olumlu geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan emekçilere ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti.

2 Ocak 1970’te üretime başlayan fabrikada gerçekleştirilen ziyarete, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ile Özçelik-İş Sendikası Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Vali Çağatay’ı fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Baylan ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan karşıladı. Ardından üretim sahasına geçen Vali, yetkililerden fabrikanın faaliyetleri, üretim kapasitesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim sürecini yerinde gözlemleyen Çağatay, işçilerin özverili çabalarının sanayi üretimindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında işçilerle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, onların talep ve önerilerini dinledi, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabük’ün köklü sanayi mirasına dikkat çeken Vali Çağatay, Cumhuriyet’in üretim hamlesinde öncü şehirlerden biri olan Karabük’te 1 Mayıs’ın ayrı bir değer taşıdığını söyledi. “Demirin emeğe, ateşin ustalığa dönüştüğü” bu şehirde çalışan işçilerin azim ve gayretinin hem ilin hem de ülkenin kalkınmasında büyük güç olduğunu belirten Vali Çağatay tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Ziyaret anısına Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’ın 2 Ocak 1970 yılına ait sigorta tescil belgesini takdim eden Vali Oktay Çağatay, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin