Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ABD’de borç limiti görüşmelerinden sonuç çıkmadı

ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği borç tavanının yükseltilmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı.

ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Beyaz Saray'da 31.4 trilyon dolar olan borç tavanın nasıl yükseltileceğini görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede ABD'nin borçlarının 1 Haziran'a kadar ödenmesi gerektiği ele alınsa da bir sonuca varılamadı. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Biden, cumhuriyetçilerin yeni vergi reformlarını reddettiği ve demokratlarla anlaşmazlık yaşandığını belirterek “Temerrüdün masadan kaldırıldığını ve ilerlemenin tek yolunun iki parti üstü bir anlaşmaya iyi niyetle ilerlemek yineledik” dedi. Bir saatten fazla süren görüşmenin ardından konuşan McCarthy, borcun çok yüksek olduğunu ve anlaşmazlıklar yaşandığı konusunda Biden ile hemfikir olduğunu ifade ederek McCarthy, “Bir anlaşmaya varamadık, ama görüşmelerin olumlu geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
11 Mayıs, 2025 19:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz’dan şehit annelerine ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini yalnız bırakmadı. Vali Yavuz, vatan uğruna evlatlarını toprağa veren anneleri evlerinde ziyaret ederek hem Anneler Günü’nü kutladı hem de onların dualarını aldı.

Ziyaret kapsamında, Şehit Piyade Er Kamil Karataş’ın annesi Ayşe Karataş ile Şehit Komiser Yardımcısı Hayati Kocakaya’nın annesi Hasibe Kocakaya’yı evlerinde ziyaret eden Vali Yavuz, annelerin ellerini öptü, kendilerine çiçek takdim etti.

Vali Yavuz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Evlatlarını vatanın bölünmez bütünlüğü ve kutsal değerlerimiz uğruna toprağa veren bu yüce gönüllü annelerimizin hakkı ödenmez. Onların duası ve rızası, milletimizin en kıymetli hazinesidir” dedi.

Devletin ve milletin, şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “Bu vesileyle başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.