Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2014 15:02 tarihinde yayınlandı
0

AB Eğitimi Programı Sertifika Töreni Yapıldı

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 8 Kasım-9 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Birliği Eğitimi Programı’nın Sertifika Töreni yapıldı.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’ndaki programa; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Üniversite Dekanları, Müdürleri, Akademik ve İdari Personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin; “Coğrafi olarak taşrada, fakat zihniyet olarak insanın merkezinde yer alan Karabük Üniversitesi’nin bir parçası olan Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün en önemli hedeflerinden birisi: Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu bilgili, eleştirel düşünebilen, özgüveni tam bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda 8 Kasım- 9 Aralık 2013 tarihleri arasında Avrupa Birliği Eğitimi Programı’nı gerçekleştirdik. Karabük Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Avrupa’nın en önemli kurumlarından biri olan Adaneuer Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz programda, beş oturumda eğitim verilmiştir. Programımızın amacı, üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliğini daha yakından tanımak ve tanıtmaktır. Program süresince bizlere destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim”dedi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da yaptığı konuşmada;  “Bizi Avrupa Birliği’nin 50 yıldır kapısında bekletseler de Avrupa Birliği’nin normlarını kendi ülkemizde gerçekleştirmek istiyoruz. 2007 yılında kurulan Üniversitemiz sadece Avrupa Birliği ile entegre olmak için değil, dünya ile entegre olabilmek için, bütün bölümlerimizde olan hazırlık sınıflarımızda İngilizce eğitimi verilmektedir. Bazı bölümlerimizde %30,  bazı bölümlerimizde de %100 İngilizce Eğitimi verilmektedir. Bu demek değildir ki ‘Türkçe’ eğitim dili değildir. Karabük Üniversitesi’nden mezun olacak olan öğrencilerimiz kendi haklarını korumak, rekabet içerisinde bulunmak ve onları geçebilmek için onların ortak lisanını, benim öğrencilerimin bilmesi gerekir. Sizler bunu başardınız. Başarınızdan dolayı sizleri kutluyorum”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Avrupa Birliği Eğitimi Programı’na katılan öğrencilere, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ali Güneş,  Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Aşgın ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Abdullah Karakaya ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ahmet Demir sertifikalarını takdim ettiler.

Avrupa Birliği Eğitimi Programı Sertifika Töreni; toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin