Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2021 Yılı Ormancılık Hedefleri Değerlendirildi

Gündem Yayın: 15.07.2021 12:12
Yazar:
2021 Yılı Ormancılık Hedefleri Değerlendirildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan tüm ormancılık çalışmaları, 2021 yılı program ve yılsonu hedeflerinin ele alındığı “Genel Değerlendirme Toplantısı”  Karabük Öğretmen Evi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya;  Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu,  Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Mehmet Pınar ve İsmail Çetin, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, Fidanlık Müdürü ve  Hukuk Müşaviri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu;  “Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2021 yılı damga programını, % 87′ sini gerçekleştirdik. 2021yılı Haziran sonu itibarıyla,  üretim ve satış programlarımız termin planlara göre uygun bir şekilde gerçekleşti. Termin planlarına uygun bir şekilde tüm programlarımızı, %100’lere ulaşacağımıza inancım tamdır.

2021 yılı yılsonu hedeflerine ulaşmamızda, başta İşletme Müdür ve Şeflerimize çok iş düşüyor. Çok çalışacağız. Şube Müdürlerimizin de programların gerçekleşmelerini yakından takip etmesi gerekiyor. Sıkıntı hepimizin sıkıntısı, başarı hepimizin başarısıdır. Bugün burada toplantıda aldığımız kararlar ve verilen talimatları, İşletme Müdürlerimizde Şeflerine toplantı yaparak aktarmalıdır. Şefleriniz Orman-halk ilişkilerini bozmadan, davranışlarına dikkat ederek hep birlikte vatandaşa güzel hizmetler vermeliyiz.

Orman Genel Müdürlüğümüzün “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması” ile ilgili emirleri doğrultusunda, tüm İşletme Müdürlüklerimiz Koruma Ekiplerimizin kontrolleri yoğun bir şekilde devam edecektir. 6919 denetimlerimizi aynı şekilde devam edecek. Bu denetimleri yakından takip edeceğiz.

Alt kademeden üst kademeye kadar tüm çalışanlarımızla, hepimiz ormancıyız. Üst yöneticilerin alt birimlerde görev yapan personeli eğitmek, denetlemek ve kontrol etmek gibi asli görevleri vardır. Teknik ve idari açıdan,  her türlü konuda görülen bir eksiklik varsa, gerekli eğitimleri vermeye hazırız. Toplantıda aldığımız kararlar, genel talimatlarımızın takip edilerek zamanında yerinde getirilmeli, usulün esastan önce geldiği asla unutulmamalıdır. Vahidi fiyat konusunda, işlerimizi mevzuata uygun olarak yapmalıyız. Orman köylümüz çalışsın, kooperatif üyelerimiz vahidi fiyatın ruhuna uygun olarak çalışacak. Fakat Ormancılık faaliyetlerimizde, 4734 sayılı kamu ihale kanunu kapsamında, özellikle ağaçlandırma ve silvikültür işlerimizin yaptırılması büyük önem arz ediyor.

Genel Müdürlüğümüz 2021 yılını yeni orman yolları yapım yılı olarak hedefledi. Makina ve İkmal Şubesince, İşletme Müdürlüklerimize gerekli ödenekleri aktarılarak, 2021 yılında yapılacak olan yeni yolların tamamlanmasını takip edecektir. Araçlarımızı yeniledik. Bu araçlarımızı şoförlerimiz sahip çıkmalı, temiz ve bakımlı tutmalıdır.

Yürürlüğe yeni giren Ek-16 ve Tapulu Kesim Yönetmeliği, İşletme Müdürlüklerimizi oldukça rahatlatmıştır. Kadastro Mülkiyet ve İşletme Şeflerimiz tarafından, Tapulu kesimleri arazide kontrol etmeye devam edecektir.

Silvikültür çalışmaları  tekniğine uygun olarak zamanında yapılacaktır.  Ormanlarımıza yapılan teknik müdahalelerde hiçbir hatanın olmaması gerekiyor. Büyük emekler harcayarak yapmış olduğumuz, doğal gençleştirme bölmelerinde, yapılan ışık ve boşaltma kesimlerinde gençliğe zarar verilmesine asla müsaade etmeyiz.

ODÜH Şube Müdürlüğümüz, piknik ve mesire izinlerinde, vaziyet planları, gelişim planlarını kira bedellerini ve boşta kalan mesire yerlerini yakından takip edecektir. Yeni talepler önce İşletme Müdürlüğünde eğer uygun olarak değerlendirilirse, ondan sonra Bölgeye gönderilecektir. Plan değişiklikleri de aynı şekilde önce İşletmenin süzgecinden geçecektir. Plan değişiklilerine Bölge Müdürlüğü olarak olumlu bakmamakla birlikte, bir zaruret varsa bize gönderilecektir. Aynı şekilde, İzin irtifak Şubemiz özellikle 16.madde izin sahalarında, mevzuata göre yapılması gereken ölçüm ve denetimleri zamanında yapacak, böylelikle izin sahalarında aşım olup olmadığını tespit edecektir. İzin bedelleri, Kadastro Mülkiyet Şeflerince takip edilecektir. İzin sahibi firmanın veya şirketin idaremizi borcu varsa kesinlikle temdit raporları yapılmayacaktır. Maden ocak izinlerinde verilen iznin sınır noktalarına jalon dikilmeden yer teslimi yapılmayacaktır.

 

Orköy Şube Müdürlüğümüz, 2021 yılında da ekonomik ve sosyal nitelikli kredilerini, Temmuz ayında ödemelerini bitirecektir. 2021 yılı sonunda da programlarınızın gerçekleşmesinde üstün gayretler göstereceğimizin inancıyla toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantı; İşletme Müdürlerinin 2021 yılı program gerçekleşmeleri ve 2021 yılı program hedefleri ile ilgili sunumları ile devam etti. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu proje ile öğrenciler Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerlerini tanıyacak

Kastamonu Yayın: 04.05.2024 08:12
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’nun değerlerini öğrencilere aktarmak, onların kişisel, sosyal ve akademik bilgi ve birikimlerini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje başladı. Proje ile Kastamonu’nun ilçelerinde yaşayan öğrenciler, il merkezini ziyaret ederek tarihi mekanları gezme fırsatı bulacak.

Binlerce yıllık tarihiyle, Anadolu’nun köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, birçok medeniyetin izlerini barındıran Kastamonu, tarihi dokusu, kaleleri, camileri, külliyeleri, müzeleri, hanları, konakları ve tarihi alanlarıyla ziyaretçilerine tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuk sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu Valiliği himayelerinde Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu İl Özel İdaresi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle öğrenciler, Kastamonu’nun tarihi dokusunu oluşturan önemli noktaları ziyaret edecek. 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen projede, Kastamonu Kalesi, Nasrullah Camii, Liva Paşa Konağı, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Kastamonu Etnografya Müzesi, el sanatları atölyeleri, ile şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan yerler ziyaret edilecek.
2024-2025 eğitim-öğretim döneminde devam edecek olan “Okulum Kastamonu” projesinden Kastamonu’nun 19 ilçesindeki bin 582 öğrenci faydalanacak. Proje ile Kastamonu’nun zengin tarih ve kültür mirası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliği eşliğinde çocuklara tanıtılacak. Proje çerçevesinde öğrenciler, Valilik İstiklal Yolu Toplantı Salonu’nda Vali Meftun Dallı ile bir araya geldi. Programda Vali Dallı, proje ile ilgili bilgi verdi.
“Hem sizlerin hem de bizlerin ilimizi tanıması ve bilmesi gerekir”
Kastamonu tarihinin önemine dikkat çeken Vali Meftun Dallı, “Kastamonu’yu görenler ve görmeyenler var. Düşündük ve her Kastamonulu gencimizin, her çocuğumuzun yaşadığı ilin merkezini, tarihini kültürünü, ecdattan kalan yadigarlarını görmesi bilmesi, tanıması gerektiğine karar verdik. Bunun için bir şeyler yapalım istedik. İl Milli Eğitim Müdürümüzle konuştuk, ilgili arkadaşlarla konuştuk ve projeyi hayata geçirdik. Gönül ister ki bütün gençlerimizi getirelim ama 10, 11, 12’nci sınıflar artık üniversite sınavı telaşına düşüyorlar. En uygun ve elverişli sınıfın 9’uncu sınıflar olacağına karar verdik. 9’uncu sınıflarımızdaki bin 580 gencimizi bir program dahilinde Kastamonu merkeze getirerek bu bahsettiğimiz yerleri gösterelim istedik. Kastamonu çok kadim bir kent. Burada Selçuklu fethetmeden önceki dönemlerden kalan çok tarihi eserler var. Daha sonra beylik dönemi, daha sonra Osmanlı döneminden kalma çok sayıda eser var. Başka kültürel eserlerimiz var. Bir güne sığdığı kadarıyla bir rehber eşliğinde gezdireceğiz. İlimizi görün, tanıyın ilimizi istiyoruz. Bu eserlerin sadece görünmesi, tanınması değil, bunları devraldığımızda daha iyi şekilde bizden sonraki nesillere korunarak bırakılmasında son derece önemli bir iş. Bu konuda hem sizlerin hem de bizlerin ilimizi tanıması ve bilmesi gerekir. Sizler bizlerden daha iyi şartlarda, daha iyi ortamlarda yaşama fırsatı bulup bu tarihi eserlerimizi kültürümüzü görüp daha iyi şekillerde sizden sonraki nesillere bırakırsınız. Sizler bugünün gençleri ama yarının büyüklerisiniz. Bu makam ve mevkileri gelecekte sizler dolduracaksınız. Bu projeyle kafanızda gönlünüzde bir şuur, bilgilenme ve farkındalık oluşmasını amaçlıyoruz” dedi.
“İl merkezimizdeki öğrencilerimizi diğer ilçelere göndermeyi hedefliyoruz”
Projeden 19 ilçede yaşayan öğrencilerin faydalanacağını belirten Vali Dallı, “Kastamonu sahil ilçeleri başta olmak üzere 19 ilçemizde gençler fırsat bulup ilimizin merkezini gezmeye, görmeye, tarihi ve kültürel yerleri tanıma fırsatı bulamayabilirler. Bu projeyle birlikte mümkün olduğu kadar gezdirip ilimizin merkezindeki tarihi kültürel eserleri ve Selçuklu, beylik ve Osmanlı dönemi tarihi eser açısından çok zengin. Bu projeyle daha sonra il merkezimizdeki öğrencilerimizi diğer ilçelere göndermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl devam edecek. Böylece iki ayaklı bir proje olacak. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Bilmek güzel bir şeydir. Özellikle yaşadığınız çevreyi ili bilmeden onu geleceğe taşıma noktasında zaaflarınız olur. Gençlerimiz ellerindeki bu tarihi eserleri, kültürleri tanırlarsa onu geleceğe taşıma noktasında daha bilinçli, şuurlu bir çaba içerisinde olacaklardır” ifadelerini kullandı.
Seydiler ilçesinden Kastamonu’ya gelen 9’uncu sınıf öğrencisi Ayça Arı ise, “Bizim için çok güzel oldu. Kastamonu’yu gezme fırsatımız olmuyordu. Abdurrahmanpaşa Lisesini de daha öncesinde ziyaret etmek istemiştik ama nasip olmamıştı, bugün ziyaret ettim. Benim için iyi oldu. Bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum bizlere böyle bir fırsat imkanı sundukları için. Proje sayesinde Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini daha erken gezme imkanımız oldu, belki kısa zamanda buraları gezme imkanımız olmayabilirdi” diye konuştu.