Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2021 Yılı Ormancılık Hedefleri Değerlendirildi

Gündem Yayın: 15.07.2021 12:12
Yazar:
2021 Yılı Ormancılık Hedefleri Değerlendirildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan tüm ormancılık çalışmaları, 2021 yılı program ve yılsonu hedeflerinin ele alındığı “Genel Değerlendirme Toplantısı”  Karabük Öğretmen Evi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya;  Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu,  Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Mehmet Pınar ve İsmail Çetin, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, Fidanlık Müdürü ve  Hukuk Müşaviri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu;  “Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2021 yılı damga programını, % 87′ sini gerçekleştirdik. 2021yılı Haziran sonu itibarıyla,  üretim ve satış programlarımız termin planlara göre uygun bir şekilde gerçekleşti. Termin planlarına uygun bir şekilde tüm programlarımızı, %100’lere ulaşacağımıza inancım tamdır.

2021 yılı yılsonu hedeflerine ulaşmamızda, başta İşletme Müdür ve Şeflerimize çok iş düşüyor. Çok çalışacağız. Şube Müdürlerimizin de programların gerçekleşmelerini yakından takip etmesi gerekiyor. Sıkıntı hepimizin sıkıntısı, başarı hepimizin başarısıdır. Bugün burada toplantıda aldığımız kararlar ve verilen talimatları, İşletme Müdürlerimizde Şeflerine toplantı yaparak aktarmalıdır. Şefleriniz Orman-halk ilişkilerini bozmadan, davranışlarına dikkat ederek hep birlikte vatandaşa güzel hizmetler vermeliyiz.

Orman Genel Müdürlüğümüzün “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması” ile ilgili emirleri doğrultusunda, tüm İşletme Müdürlüklerimiz Koruma Ekiplerimizin kontrolleri yoğun bir şekilde devam edecektir. 6919 denetimlerimizi aynı şekilde devam edecek. Bu denetimleri yakından takip edeceğiz.

Alt kademeden üst kademeye kadar tüm çalışanlarımızla, hepimiz ormancıyız. Üst yöneticilerin alt birimlerde görev yapan personeli eğitmek, denetlemek ve kontrol etmek gibi asli görevleri vardır. Teknik ve idari açıdan,  her türlü konuda görülen bir eksiklik varsa, gerekli eğitimleri vermeye hazırız. Toplantıda aldığımız kararlar, genel talimatlarımızın takip edilerek zamanında yerinde getirilmeli, usulün esastan önce geldiği asla unutulmamalıdır. Vahidi fiyat konusunda, işlerimizi mevzuata uygun olarak yapmalıyız. Orman köylümüz çalışsın, kooperatif üyelerimiz vahidi fiyatın ruhuna uygun olarak çalışacak. Fakat Ormancılık faaliyetlerimizde, 4734 sayılı kamu ihale kanunu kapsamında, özellikle ağaçlandırma ve silvikültür işlerimizin yaptırılması büyük önem arz ediyor.

Genel Müdürlüğümüz 2021 yılını yeni orman yolları yapım yılı olarak hedefledi. Makina ve İkmal Şubesince, İşletme Müdürlüklerimize gerekli ödenekleri aktarılarak, 2021 yılında yapılacak olan yeni yolların tamamlanmasını takip edecektir. Araçlarımızı yeniledik. Bu araçlarımızı şoförlerimiz sahip çıkmalı, temiz ve bakımlı tutmalıdır.

Yürürlüğe yeni giren Ek-16 ve Tapulu Kesim Yönetmeliği, İşletme Müdürlüklerimizi oldukça rahatlatmıştır. Kadastro Mülkiyet ve İşletme Şeflerimiz tarafından, Tapulu kesimleri arazide kontrol etmeye devam edecektir.

Silvikültür çalışmaları  tekniğine uygun olarak zamanında yapılacaktır.  Ormanlarımıza yapılan teknik müdahalelerde hiçbir hatanın olmaması gerekiyor. Büyük emekler harcayarak yapmış olduğumuz, doğal gençleştirme bölmelerinde, yapılan ışık ve boşaltma kesimlerinde gençliğe zarar verilmesine asla müsaade etmeyiz.

ODÜH Şube Müdürlüğümüz, piknik ve mesire izinlerinde, vaziyet planları, gelişim planlarını kira bedellerini ve boşta kalan mesire yerlerini yakından takip edecektir. Yeni talepler önce İşletme Müdürlüğünde eğer uygun olarak değerlendirilirse, ondan sonra Bölgeye gönderilecektir. Plan değişiklikleri de aynı şekilde önce İşletmenin süzgecinden geçecektir. Plan değişiklilerine Bölge Müdürlüğü olarak olumlu bakmamakla birlikte, bir zaruret varsa bize gönderilecektir. Aynı şekilde, İzin irtifak Şubemiz özellikle 16.madde izin sahalarında, mevzuata göre yapılması gereken ölçüm ve denetimleri zamanında yapacak, böylelikle izin sahalarında aşım olup olmadığını tespit edecektir. İzin bedelleri, Kadastro Mülkiyet Şeflerince takip edilecektir. İzin sahibi firmanın veya şirketin idaremizi borcu varsa kesinlikle temdit raporları yapılmayacaktır. Maden ocak izinlerinde verilen iznin sınır noktalarına jalon dikilmeden yer teslimi yapılmayacaktır.

 

Orköy Şube Müdürlüğümüz, 2021 yılında da ekonomik ve sosyal nitelikli kredilerini, Temmuz ayında ödemelerini bitirecektir. 2021 yılı sonunda da programlarınızın gerçekleşmesinde üstün gayretler göstereceğimizin inancıyla toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantı; İşletme Müdürlerinin 2021 yılı program gerçekleşmeleri ve 2021 yılı program hedefleri ile ilgili sunumları ile devam etti. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.