Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenice Anadolu Lisesi’nden eTwining Projesi

Yenice Yayın: 01.06.2021 12:39
Yazar:
Yenice Anadolu Lisesi’nden eTwining Projesi

Yenice Anadolu Lisesi’nin ortakları arasında bulunduğu Ekim ayında 3 Ülke ve 13 okul ortaklığı ile başlanan ‘Our Chemical Life’ (Kimyasal Hayatımız) adlı eTwinning projesinin final ürünü tamamlandı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eden topluluk olan eTwinning’e Yenice Anadolu Lisesi Kimya öğretmeni Hatice Ersoy rehberliğinde ve 6 öğrencinin katılımıyla sunulan projede kimyanın hayatın tam merkezinde olduğu yapılan etkinliklerle gösterilmeye çalışıldı.

Yenice Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hatice Ersoy yaptığı açıklmada;  “Ekim ayında Türkiye , Azerbaycan ve Portekiz de bulunan 13 okulun ortaklığı ile başladığımız Kimyasal Hayatımız eTwinning projemizde çalışma konularımız; hazır gıdalar , polimerler, ilaçlar, kozmetikler ,dezenfektanlar ve sterilizasyon gibi tam da hayatın içinden konulardı. Öğrencilerimizle birlikte hem çalıştık hem eksik bilgilerimizi tamamladık hem de öğrendik. Projemizin başlangıcından bugüne kadar öğrendiğimiz bilgileri kelime bulutları, zihin haritaları, videolar ve çeşitli sunum araçları ile paylaştık. Böylece öğrencilerin müfredatta yer alan konuları daha iyi kavrayıp aynı zamanda web2.0 araçlarını kullanmaları pekiştirilmiş oldu. Artık öğrencilerimiz de biz de çalışmalarımızı farklı sunum araçlar ile sunabiliyoruz. Ortalama sekiz aylık verimli ,eğitici ve eğlenceli bir çalışma sürecinin artık sonuna geldik. Bütün ortaklarımızla proje süresince yaptığımız çalışmalardan bir kesit alarak final ürünü olarak bir dijital kitap olarak hazırladık. Hazırladığımız dijital kitabı https://www.canva.com/design/DAEd1P9B5Jc/view linki üzerinden yayınladık” dedi.

Okul Müdürü Hasan Cebecik de; “ Bu proje çerçevesinde önümüzdeki günlerde kalite etiketi için başvurumuzu yapacağız. Ayrıca Yenice Anadolu Lisesi farklı alanlarda başka eTwinning projelerine devam etmektedir” ifadesinde bulundu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.