Karabük'te kurtların saldırısından kaçak ceylanı ormancılar kurtardı.
Yenice ilçesinde bağlı Fındıkaltı bölgesinde kurtların saldırısına uğrayan ceylan, kayanın üzerine çıktı. Bu sırada bölgede bulunan ormancılar, kurtların saldırdığı ceylanı kurtarırken, kurtları da bölgeden kovaladı. Kurtlar gidene kadar ceylanın yanında duran ormancılar, ceylanın uzaklaşmasıyla bölgeden ayrıldı.
Yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları 2025 yılının ilk çeyreğinde 46 milyon 500 bin dolar ( 1 milyar 803 milyon lira ) zarar açıklamış.
Bu kurumun yöneticilerinin maaşları ülke gündeminde uzun süre tartışılmıştı. Aşağıdaki rakamlar 2024 yılı maaşları. Şu andaki maaşları ne kadardır bilmiyorum.
Genel müdür 1.820.000 TL • Genel müdür yardımcıları 1.638.000 TL • Başkan 910.000 TL • Başkan yardımcıları 637.000 TL • Müdürler 455.000 TL
Genel müdür haricinde; THY'de, 'genel müdür yardımcısı' pozisyonunda sekiz kişi görev yapıyor. THY'de, 'başkan' sıfatıyla 41, 'başkan yardımcısı' sıfatıyla da 53 kişi çalışıyor. Kurumdaki müdürlerin sayısı ise 100'lerle ifade ediliyor. Yönetici bolluğuna bakar mısınız? Ali babanın çiftliği! Bu kadar insan bir araya gelmiş. Öyle güzel yönetmişler ki, karşılığında bu kadar yüksek maaşlarla ödüllendirilmişler. Bu sadece yılın ilk çeyreğindeki zarar. Yıl sonu toplam zarar ne kadar olur? Allah bilir. Geçmiş yıllarda da bilanço çok farklı değildi. Koskoca THY belli ki hayır kurumu gibi çalışmış.
Oflu hoca fıkralarını bilirsiniz. Karadenizde bir camide hoca vaaz veriyor.
Ey cemaat eskiden para toplardık caminin masrafları için yeterdi fakat şimdi bir sürü kişi gurbete gitti. Köyde eskisi kadar insan yok. Şimdi yine masraflar için para topluyoruz, misal; 1000TL lazımken 500 toplayabiliyoruz, 500TL açığımız çıkıyor. Nasıl olacak bu iş? Arka taraftan lazın biri sesleniyor
Hocam zarar ediyorsak kapatalım camiyi. Güler misin, ağlarmısın?
Ülkenin önemli değeri olan, halka açık ve milyonlarca yatırımcısı olan THY'nin 2025'in ilk çeyreğinde 1 milyar 800 milyon TL zarar etmesi basınımızın pek ilgisini çekmedi. Bir kaç gazetede küçük puntolarla yer aldı.
THY, 2025’in ilk çeyreğinde 46,5 milyon dolar zarar açıklarken aynı dönemde Emirates, 5,6 milyar dolar kâr etti. Peki bu farkın nedeni ne? Tabii ki yönetim anlayışı.
THY 492 uçakla 328 noktaya uçuyor, Emirates ise 259 uçakla sadece 133 noktada. Ancak Emirates’in stratejisi çok daha kârlı: Daha az uçuşla daha yüksek gelir!
THY'nin zararında öne çıkan nedenlerin başında personel giderleri geliyor. Personel giderleri %44,6 artmış. Yolcu başına gelir ise %1,6 azalmış. Kargo gelirleri düşmüş Artan rötarlar, otel & tazminat maliyetleri artmış Bunun sonucunda hisseler bir ayda 324 TL’den 284 TL’ye gerilemiş.
THY en çok noktaya uçan havayolu unvanıyla övünüyor. Zarar ettikten sonra ne kıymeti var. Marifet sayıda mı, kârlılıkta mı?
Bu ülkede milyonlarca insan açlık sınırının yarısı kadar ücretlerle yaşama tutunmaya çalışıyor. Bu kadar yüksek zarar eden bir kuruluşun yöneticilerine bu astronomik ücretleri ödemek; hangi akla, mantığa, adalete, hakkaniyete, vicdana sığar biri çıksın bunu açıklasın !