Nurettin Acar tarafından
23 Temmuz, 2020 08:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da mezarlıklarda bayram hazırlığı

Safranbolu Belediyesi tarafından Kurban Bayramı için ilçe genelindeki mezarlıklarda bakım çalışması başlatıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince en yoğun olarak ziyaret ettiği mekanlar arasında gelen mezarlıkların, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizlenerek daha güzel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi. Mezarlıkların bakım çalışmasının düzenli olarak yapıldığını ancak her bayram öncesi de temizlik ritüeli haline getirdiklerini belirten Köse, bu süreçte kabir ziyareti yapacak vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları noktasında da uyardı. Başkan Köse, "Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile halkımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarımızı sürdürürken mezarlık girişlerimize Arefe gününden itibaren el dezenfektanlarımızı yerleştiriyoruz. Lütfen kendinizi riske atmayın. Bu yıl biraz daha temkinli ve sosyal mesafe kurallarına uyarak kabir ziyaretleri yapalım" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversite Korosu Muğla’dan iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Korosu, farklı ülkelerden iştirakçilerin buluştuğu Muğla’daki memleketler arası şenlikte kazandığı iki mükafatla öne çıktı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Kısmı Korosu, Muğla’da düzenlenen 3. Milletlerarası Muğla Korolar Şenliği’ne katılarak "Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısı" Mükafatı ile "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.
Muğla Valiliği himayesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle gerçekleşen şenlikte, 70’e yakın koro ve 2.500 korist sahne aldı.
Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçi Çavdur idaresindeki 48 kişilik KBÜ Korosu, gösterdiği başarılı performansla ulusal ve memleketler arası heyet üyelerinden tam not aldı. Tertip sürecine Dr. Öğr. Üyesi Ümit Bircan Alım de dayanak verdi.
Farklı kültürleri bir ortaya getiren aktiflik, 11 Mayıs’ta düzenlenen ödül merasimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.