Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük Üniversitesi Prag EAIE 2014 Fuarı’nda

Gündem Yayın: 18.09.2014 14:49
Yazar:
Karabük Üniversitesi Prag EAIE 2014 Fuarı’nda

Karabük Üniversitesi, ulusal ve uluslararası eğitim fuarlarına katılmaya devam ediyor.  Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği’nin (EAIE), 90 farklı ülkeden 5 bine yakın yükseköğretim mensubunun katılımıyla 26. kez düzenlediği “Yeni Bir Döneme Giriş” konulu konferans ile yurtiçi ve yurtdışından üniversitelerin katıldığı EAIE 2014 yükseköğretim fuarı 16-19 Eylül 2014 tarihleri arasında Prag’da düzenleniyor.

Yükseköğretim Kurulunun ve Türkiye’den 60 üniversitenin “Study in Turkey’” markası ile tanıtım yaptığı, dünyanın her yerinden gelen üniversite temsilcileri ile yükseköğretimin uluslararasılaşması kapsamında görüşmelerin yapıldığı fuarda Karabük Üniversitesini  Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan ve Okt. Kerim Tanış temsil ediyor.

Standı ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Ulusal Ajans Erasmus  Koordinatörü İlyas Ülgür’e, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan Karabük Üniversitesi’nin tanıtımı konusunda neler yaptıkları, Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında Üniversitelerle yapılan anlaşmalar hakkında bilgiler verirken, YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Ç etinsaya’da çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptığı açıklamada; “Dünyaya kapılarını açan evrensel bir üniversite olmak, üniversitemizin önemli hedeflerindendir. Bu kapsamda ulusal ve uluslar arası fuarlara katılarak Üniversitemizi ve ülkemizi tanıtıyoruz. Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programlarını çok önemsiyor ve her geçen gün ikili anlaşmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Her sene artan sayıda öğrencimizi yurt dışındaki üniversitelere eğitim almak üzere gönderirken yurt dışından da çok sayıda öğrenciye de üniversitemizde eğitim veriyoruz. EAIE 2014 Fuarı üniversitemiz ve ülkemiz yükseköğretim kurumları açısından çok verimli geçtiği kanaatini taşımaktayım” dedi.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük eğitim kongresi olan EAIE Konferansı, her yıl farklı bir ülkede düzenlenerek binlerce profesyoneli bir araya getirmekte, yükseköğretimde iş birliği ve görüş alış verişine olanak sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.