Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Savaş mağdurları için “Robotik Yürüyen El” yaptılar 

Gündem Yayın: 16.05.2019 09:10
Yazar:
Savaş mağdurları için “Robotik Yürüyen El” yaptılar 

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde okuyan 2 Suriyeli öğrenci, ülkelerindeki savaş sonrası engelli kalan vatandaşlar için ‘Robotik Yürüyen El’ tasarladılar.
Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri, 105 farklı bitirme projesi ile sektöre hazır olduklarını göstererek projelerini sergilediler.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan sergi açıldı. Sergide yer alan insansız hava aracı, araç takip sistemi, pantilt ile yüz takibi yapan kamera, robotik yürüyen el, güneş takip sistemi, otonom park, geri dönüşüm ayrıştırma sistemi, arazi keşif aracı, 3D ve 3B yazıcılar, otonom uçuş yapabilen ambulans drone, bluetooth kontrollü örümcek robot ve atölye vinci, akıllı ev sistemleri, çok eksenli robot kol, kuluçka makinesi, android kontrollü labirent oyunu, temizlik robotu, çizgi izleyen garson robot ve sera otomasyon sistemi gibi 105 farklı proje, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan ve yaralanıp engelli kişileri düşünülerek yapılan robotik kol, engelli kişilerin istedikleri şeyleri alıp getirecek. Suriyeli Abduljavad Alalı, “Suriye’de savaş sebebiyle çok engelli insanlar oldu. Bu insanlara, özellikle yürüyemeyenlere yardım edebiliriz diye düşündük. Bu projeyi de onun için yaptık” dedi.
Ahmad Khabbaz ise yürüyemeyen insanları düşünerek böyle bir proje planladıklarını söyleyerek,” Yürümeyen insanlar iki eldiveni takarak robotik eli kullanarak istediklerini alabilecek. Amacımız onlara bir nebzede olsa normal bir insan gibi istediklerine ulaşmalarını sağlamak” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

Manşet Yayın: 02.05.2024 13:54
Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.

Yenice için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na  Filyos Limanına ulaşım anlamında da çok önemli rol alan Yenice yolumuzun duble yol ağına alınmasının bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını anlattık ve Yenice’mizin diğer sorunları ile ilgili bir sunum yaptık çözüm noktasında talimatını verip, incelemelerde bulunacağını ve konuyu yakından takip edeceğinin sözünü verdi” dedi.

Yenice için gerekli olan her şeyin takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Karakaş, bundan sonraki süreçte de Ankara’ya yapacakları ziyaretlerde ilçenin sorunlarını gündeme getireceklerini söyledi.