Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Sosyoloji Öğrencilerinden Köse ile röportaj

Gündem Yayın: 10.04.2019 13:13
Yazar:
Sosyoloji Öğrencilerinden Köse ile röportaj

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Toplumsal Cinsiyet Dersi kapsamında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret ederek röportaj gerçekleştirdiler.

Röportajda; Köse’nin kadın olarak Belediye Başkan Adaylığı sürecine nasıl başladığı, hangi zorluklar ile karşı karşıya geldiği ve kadınların yönetim alanında neler yapabileceği konuşuldu.

Safranbolu’nun ilk kadın Belediye Başkanı Elif Köse zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bir kadın ve mimar aday olarak çıktığım bu yolda elbette ki zorlandığım zamanlar oldu. Fakat kadın elinin değdiği her yerin güzelleştiğini bildiğim için hiçbir zaman kararımdan geri dönmeyi düşünmedim. Hem mimar olmam hem de kadın olmam Safranbolu gibi önemli bir şehir için her zaman avantajdı. Kadınlar her alanda seviyeli ve titiz işler yaparlar. Bunun en güzel örneklerinden birisi seçim süresince Fatma Danışman ile seviyeli bir şekilde yaptığım siyaset oldu. Belediye Başkanı olduğum zaman arayıp ilk tebrik eden kişilerden birisi Fatma Hanımdı. Kendisiyle seviyeli bir şekilde yaptığımız siyasetin örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.”

Gerçekleşen röportaj esnasında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye genel olarak kadınların yönetim alanında başarısız olduğuna dair söylemlerin bulunmasına ilişkin soruya ise Köse şöyle cevap verdi; “Bu tamamen bir algıdan ibaret. Kadınların işlerini daha iyi ve titiz yaptıklarını her zaman savundum yine savunuyorum. Göreve başladığım andan beri gerçekleştirdiğim toplantılarda da bunun yansımalarını görüyorum. Bence her kadın korkmadan yönetim alanına girmeli ve yapabileceklerini göstermeli.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Banyoda karısını öldüren koca adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 01.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da evlerinin banyosunda 4 yıllık karısını tabancayla öldüren koca, adliyeye sevk edildi.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 yıllık evli oldukları öğrenilen ve bu evlikten de 1 çocukları bulunan Ertuğrul Temiz (39), eşi Gülcan Güneş’i (39) evlerinin banyosunda tabancayla kafasından vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Ertuğrul Temiz kardeşine cep telefonundan, “Eşimi vurdum, çocuğumu alıp kaçtım” mesajı attı. Olay polise haber verildi. Eve giden polis kendi imkanları ile kapıyı açıp içeri girdiğinde Gülcan Güneş’i banyoda tabancayla kafasından vurulmuş halde ölü buldu. Ertuğrul Temiz aynı mahallede polise teslim oldu. Gülcan Güneş’in cansız bedeni otopsi için Adlı Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi.

Aldattığı iddiası

Katil zanlısı Ertuğrul Temiz, eşinin banyoda vücudunda morluk gördüğünü, sorduğunda ’kendisini aldattığını’ söylemesi üzerine tabancayla onu vurduğunu savundu. Polisteki sorgusu tamamlanan Temiz, geniş güvenlik önlemleri altında bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Ertuğrul Temiz’e adliyeye çıkarılırken üzerinde ’polis’ yazan çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti.

Paylaş: