Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İŞKUR Karabük Sahaya İniyor

Gündem Yayın: 04.04.2019 14:12
Yazar:
İŞKUR Karabük Sahaya İniyor

İŞKUR Karabük’te  işverenleri ziyaret ederek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edecek.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 Yılı 1 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında 262 işyeri ziyaret edilecek.

Karabük ilinin tamamında gerçekleştirilecek araştırma ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecek.

Bu çalışma ile birlikte Karabük işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak. Karabük ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecek.

262 İŞYERİ ZİYARET EDİLECEK

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi ile çalışılacağı belirtilirken, çalışmaların başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edileceği ifade edildi. İşyeri nin “her işsize, her işverene bir Danışman” sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 2-9, 10-19 ve 20+ istihdamlı toplam 262 işyerlerinde gerçekleştirilecek. Alan uygulaması bizzat Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek gerçekleştirilecek. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ayrımlı istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecek.

KARABÜK İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAK

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirileceği, çalışmanın sonuç raporunda Karabük işgücü piyasasının arz ve talep yönüyle ele alınacağı, araştırma marifetiyle, aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılmasının planlandığı ifade edildi.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.