Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kanyon Spor Vadisi Projesi bu yıl sona erecek

Gündem Yayın: 19.03.2019 13:30
Yazar:
Kanyon Spor Vadisi Projesi bu yıl sona erecek

Karabük Belediye başkanı Rafet Vergili Kanyon Spor Vadisi projesinin bu yıl tamamlanacağını söyledi.

5000 Evler Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “117 tane park yaptık, 5000 Evleri yeşil kuşak haline getirdik. Şimdi bunları yok sayıp “Rafet Vergili ne yapmış” diyen arkadaşlarım dün akşam konuşma yaptığı yerde “bu mahalleye Rafet Vergili hiç bir şey yapmadı” diyor. Bunları söylerken hemen arkasında bizim yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezi, önünde yine bizim yaptığımız park var.

Kesintisiz Ulaşım Projesi Soğuksu Mahallemizden başlayacak Safranbolu’ya kadar hiç bir trafik ışığında durmadan ulaşımı sağlayacak. Bu proje 3 tane alt geçit, 3 tane üst geçit ile yapılacak. Şimdi “belediye kaynakları burada neden harcanıyor? Biz bunu devlete yaptıracağız” deniyor. Hemen terminalin oradaki üst geçidi hatırlayın. Buraya yıllarca üst geçit yapılmadı 2009 senesine kadar orada en az 20 ye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Oraya Karabük’e yakışır bir şekilde bir üst geçit yaptık. 2009 senesinden bu tarafa orada bir tane vatandaşımız vefat etmedi. Şimdi sanki Belediye Başkanı olmaya değil devlete iş dağıtmaya geliyorlar. Devletin yaptığını devlet yapar, yapamadığını Karabük Belediyesi yapar.

Ben 2009 senensin de göreve geldiğim gün belediyenin elektrikleri kesildi. İşçi maaşını alamıyordu ve 11 ikramiye alacağı vardı. Bugün itibariyle işçimizin bir kuruş alacağı yoktur. Yaptığımız programlarla Karabük Belediyesini Türkiye’nin en zengin belediye haline getirdik. Şimdi ellerinde bir kağıt parçası bunu eleştiriyorlar. Yan tarafta Safranbolu var. 40 tane arkadaşımız emekli ikramiyesini alamadığı için belediyeyi icraya vermiş durumda. Milletvekili ve konuşanlar önce gidip Safranbolu’yu düzeltsin Karabük’ün zenginliğini sonra konuşsun.

Gelelim mahallemize. Sağlık Bakanına gelip burada Sağlık Ocağı açtırıyorlar. Bir doğum hastanemiz vardı ki ihtisaslaşmış bir doğum hastanesiydi. Kendilerine o zaman teklif ettim. “Hastanenin hemen altındaki yerimizi de size verelim gelin bu doğum hastanesini buradan yıkmayın” dedim. Hiç birisi dinlemedi, hastaneyi yıktı. Şimdi biz Karabük’te yer bulamayan arkadaşlara civar hastanelerden yer arıyoruz.

Mahallemizde okul problemi var. Şurada yer kamulaştıracaklar, bırakın Milli Eğitime ben kamulaştırayım diyorum. “Hayır mevzuat uygun değil” diyorlar. TOKİ’de mevzuat uygundu. Yine şuanda yaptığımız Emekliler Evi’ni ben kamulaştırdım. Okul yeri kamulaştırırken mi bu problem oluyor? Size sözüm olsun bu mahallede önümüzdeki 5 yılda ne yapıp edip okulu yaptıracağım.

Spor Vadisi bitecekti. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıdan dolayı biraz gecikti. İnşallah mahallemize değer katacak Spor Vadisi de bu senenin sonuna kalmadan Türkiye’nin en büyük spor vadisi olarak inşallah hep beraber açılışını yapacağız. Yine mahallemizde ulaşım problemi var inşallah 31 Mart’tan sonra mahallenin ulaşım problemi tamamen ortadan kaldırılacaktır. Dolmuş ve otobüs hattı olarak mahallemizin bütün sıkıntısı giderilecektir” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KEİPA üyeleri Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi’ni ziyaret etti

Gündem Yayın: 30.04.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomik ve Kalkınma Politikaları Komisyonu üyeleri, Zonguldak’ta Maden Müzesi ve Gökgöl Mağarası’nı ziyaret etti.

KEİPA Ekonomik ve Kalkınma Politikası Komisyonu’nun 62. toplantısı için üyeler Zonguldak’a geldi. Açılış sonrası gündem maddelerinde yer alan konular oturumlar halinde görüşülerek, karara bağlandı. Heyet, Zonguldak’ta Maden Müzesi ve Gökgöl Mağarası’na da geziler gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk ve tek Maden Müzesi olan müzede madenciliğin tarihine ilişkin bilgiler aktarıldı. Heyet, TTK’ya ait eğitim ocağını gezerek, madenciliğin çalışma şartlarına ilişkin süreci deneyimledi. Komisyon üyeleri, müze ziyaretinin ardından Gökgöl Mağarası’nı gezdi.