Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SAKEM’den Sağlıklı Menüler Etkinliği

Safranbolu Yayın: 29.01.2019 14:17
Yazar:
SAKEM’den Sağlıklı Menüler Etkinliği

Gerçekleştirdikleri kurslar, ödüllü mutfağı ve çeşitli yardım ve etkinliklerle bir marka olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinden bir ilk daha. Aslanlar SAKEM’de başlayan etkinlikte Diyetisyen Hilal Doğan ile Sağlıklı ve Fit Menüler sunuluyor.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kısa adı SAKEM olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi 2019 yılında da çeşitli kurs ve etkinliklerle adından söz ettiriyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen program dâhilinde isteyen kursiyer ve vatandaşların daha sağlıklı menüleri öğrenme şansının olduğunu dile getiren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Özellikle çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarına çok önem veriyoruz.  Geçtiğimiz hafta başlayan ve Uzman bir Diyetisyen eşliğinde annelere yardımcı olabilecek bir program. Malumunuz obezite günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi. Bu nedenle evlatlarımızı daha sağlıklı yetiştirmek için ailelerin bu önemli programa dâhil olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Küçük yaşta kazanılacak olan sağlıklı beslenme alışkanlığının, ömür boyu sürecek bir davranış biçimi olacağına dikkat çeken Ürkmezer; “Çocuklarımızın ileride böyle bir sorun yaşamamaları için doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmaları gerekmektedir. Kısaca, çocukların beslenme çantalarına ne koyacağını düşünene anneler için 15 günlük periyotlar halinde verilen güzel bir eğitim programı” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rus turistler 3 ay aranın ardından tekrar Samsun’da

Ekonomi Yayın: 27.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 3 aylık aranın ardından 898 Rus turistle Samsun Limanı’na demirledi.

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 898’i Rus turist olmak üzere mürettebatı ile birlikte toplam bin 336 kişilik kafilesi ile Samsun’a geldi. En son 18 Ocak’ta Samsun’a turistleri getiren kruvaziyer gemi, bakımlarının tamamlanmasının ardından dün Amasra’dan yola çıkarak, bugün tekrar Samsun’u ziyaret etti.
“Samsun’dan sevdiklerimize hediyeler alacağız”
Rusya’nın Sochi Limanı’ndan demir aldıktan sonra Türkiye’deki bazı illeri gezen Rus turistler, bu sabah geldikleri Samsun’da akşama kadar vakit geçirip, alışveriş yapacaklar. Aylar sonra Samsun’a ayak basan turistler, “Samsun’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Burası çok güzel bir şehir. Tarihi yerleri ve şehri gezeceğiz. Sevdiklerimize hediyeler alacağız” ifadelerini kullandılar.
Ocak ayında bakıma alınan ve 3 ay Samsun’a gelmeyen kruvaziyer geminin, bundan sonraki süreçte 2 haftada bir Samsun’a geleceği öğrenildi. Geminin akşam saatlerinde Samsun’dan ayrılarak Trabzon’a gideceği belirtildi.
(ED-