Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Varşova Büyükelçisinden KBÜ’ne Ziyaret

Gündem Yayın: 26.08.2014 10:10
Yazar:
Varşova Büyükelçisinden KBÜ’ne Ziyaret

T.C. Varşova Büyükelçisi YÖK Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ailesi Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından Rektör Uysal,  Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ailesi ile birlikte kampüs alanını gezerek, yapılan çalışmalar hakkında kendisine yerinde bilgiler verdi.  Büyükelçi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Eşi ve Oğlu kampüs gezisi sırasında 10 Ocak 2009 tarihinde dikmiş oldukları ağaçlarını sularken; “5,5 yıl önce diktiğimiz ağacımızın bu denli büyümesi bizleri çok mutlu etti. Ağacımız Karabük Üniversitesi’nin hızlı büyümesine ayak uydurmuş. O günde bize ağaç dikimi sürpriz olmuştu, bugün de sulamamız sürpriz oldu. Çok mutlu olduk, teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükelçi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Ay Yıldız Stadyuma hayran kaldığını belirterek,  “ Karabük Üniversitesi’ni en son 2011 yılında ziyaret etmiştim. Kampüste her şey değişmiş. Üniversite girişinden başlayacak olursak o giriş mükemmel olmuş. Daha önceki eski köprü ulaşım açısından biraz sıkıntılıydı. Yeni köprünün üzerine muazzam bir giriş ve üniversite kapısı gelmiş çok anlamlıda bir kapı. Binalar sayıca fevkalade artmış. Kampüs alanı büyüdüğü izlenimi veriyor fakat büyümenin aksine kampüs alanının içi doldurulmuş. Üniversitenin kabul ettiği öğrenci sayısı da 40 bini geçmiş durumda, bu durum bile üniversitenin kısa zaman içinde ne kadar ileri gittiğini gösteriyor. Beni sevindiren sadece fiziksel yapısı değil, Üniversite başka alanlarda da başarı gösteriyor. Diploma ve AKTS Eki Etiketi, Uluslar arası ödüller, Uluslararası müsabakalarda önemli yerler edinmiş olması, akademik durumdan iyi olması bence çok daha önemli şeyler. Hepsi birlikte düşünüldüğü zaman mükemmel bir başarı diyebiliriz. Bu bir başarı örneği. Başta rektör hocam olmak üzere emeği geçen herkesi kutlarım. Ümit ederim ki Türkiye’deki bütün üniversiteler bu şekilde başarı gösterebilir. Gelişmelerini bu kadar hızlı ve bu kadar güzel bir şekilde yapabilirler. Burada çok şey yapılmış ama lüzumsuz hiçbir şey göremedim. Her şey olması gerektiği gibi gitmiş bu da rektör hocamızın vizyonu ile alakalı bir durum. Şehirle bütünleşmenizde mükemmel buda beni sevindiren bir başka unsur. Şehre hayat veren bir kurum haline gelmişiniz. Böyle olursa tabi şehrinde üniversiteye olan ilgisi artar. Bu etkileşimden de güzel bir sinerji çıkar diye düşünüyorum. Çok iyi yerlere gelmiş Karabük Üniversitesi ve daha iyi yerlere geleceğini ümit ediyorum başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Burhannettin Uysal da  “Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Büyükelçimiz, destekleriyle de her zaman güç verdi. Bizler için söylemiş olduğu güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. YÖK Başkanlığı döneminde üniversitemizi sık sık ziyaret eder, bizler de bundan güç alırdık. Büyükelçimizin yine bir ziyaretin de dile getirdiği “Eğer bir üniversite bulunduğu şehirde yaşayan insanların yaşam şartını, yaşam standardını yükseltmiyorsa o üniversitenin varlığına gerek yoktur.” Sözleri Biz Karabük Üniversiteliler için bir yol haritası oldu. Bugün ise Karabük Üniversitesi hem şehrine hem ülkesine hem de dünyaya ürettiği projelerle katkı sağlayan bir üniversitedir” dedi.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta

Ekonomi Yayın: 02.05.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı
Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor.

Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi

İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü.

Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi.

Komşu illerden de müşteri geliyor

Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu.

Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.

Paylaş: