Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

 Yoldan çıkan otomobil takla attı : 4 yaralı 

Gündem Yayın: 20.11.2018 14:05
Yazar:
 Yoldan çıkan otomobil takla attı : 4 yaralı 

Eskipazar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında takla atarak karşı şeride geçen otomobilde bulunan biri çocuk 4 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza D-755 karayolu Eskipazar Söğütlüçeşme Gözyeri köyü mevki’inde meydana geldi. Fatih Kavak idaresindeki 18 LC 635 plakalı otomobil Eskipazar istikametine seyir halinde iken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarpması sonucu takla atarak karşı şeride geçti. İstinat duvarına çarparak duran otomobil sürücü Fatih Kavak ile yolcu olarak bulunan Nuran Kavak, Süleyman Çırakoğlu ve Ayaz Cırcın yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen 112 ambulansları ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlatırken, hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin mühendisleri için iş birliği

Eğitim Yayın: 28.04.2024 00:12
İhlas Haber Ajansı
Geleceğin mühendisleri için iş birliği

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde çalışmalarını yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) sayesinde ’daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli’ mühendislerin mezun edildiğini açıkladı.

MMO Samsun Şubesi, Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı.

Toplantıda, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölüm tanıtımını yaptıktan sonra MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.

Gürkan’dan MÜDEK’e övgü

Toplantı ile ilgili basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MÜDEK’in, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını hatırlatarak, “MÜDEK, Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlanıyor” dedi.

Eğitim kalitesinde artış

MÜDEK’in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) ile International Engineering Alliance(IEA) Washington Accord’a üye olduğunu da hatırlatan Kadir Gürkan, “SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda başladığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin eğitim kalitelerinde önemli artışa yol açacaktır” diye konuştu.