Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ öğrencilerinden Savunma Sanayisine yakın takip

Gündem Yayın: 11.10.2018 10:47
Yazar:
KBÜ öğrencilerinden Savunma Sanayisine yakın takip

Savunma sanayisi konusunda son yıllarda ülkemizde büyük teknolojik adımlar atılıyor. Bu önemli atılımları takip eden Karabük Üniversitesi öğrencileri de üniversitede bir ilk olan Savunma Teknolojileri Kulübü’nü (KARSAV) kurarak işe başladı. Henüz geçen yıl kurulan Kulüp, düzenlediği etkinliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası etkinliklerde de yer alarak savunma sanayisi alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 3. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (ADEX-2018) Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü öğrencileri de yerini aldı.

Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi Bakanlıkları tarafından Bakü Expo Center’de gerçekleşen fuarda Türk savunma sanayisi firmalarının yanı sıra 29 farklı ülkeden 232 firma ürettikleri zırhlı araçları, insanlı – insansız hava araçları, deniz sistemleri, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmatlar, simülatörler, askeri tekstil ürünleri, lojistik destek ürünleri ve savunma hizmetlerini tanıttı.

Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü öğrencileri fuarda Türk firmaları ile bire bir görüşmeler gerçekleştirerek üniversitede gelecek yıl yapmayı planladıkları “Savunma Sanayi ve İnovasyon Günleri Sempozyumu”na katılım için firmalardan söz aldı. Öğrenciler, Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü’ne sponsor olma konusunda firmalardan olumlu geri bildirimler aldıklarını da aktardı.

Kulüp Başkanı Dorum, Bakü’de düzenlenen 3. Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı ile ilgili olarak “Beklediğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Savunma sanayinde üretilmiş en modern silahları ve teknolojileri yakından görme imkanı bulduk.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü geçen yıl Silah Sistemleri ve Askeri Doktrin Uzmanı Sami Atalan’nın konuşmacı olarak yer aldığı bir söyleşi düzenlemişti. Ardından Aselsan Akademi Lansmanı’na katılan Kulüp, bu yıl da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rus turistler 3 ay aranın ardından tekrar Samsun’da

Ekonomi Yayın: 27.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 3 aylık aranın ardından 898 Rus turistle Samsun Limanı’na demirledi.

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 898’i Rus turist olmak üzere mürettebatı ile birlikte toplam bin 336 kişilik kafilesi ile Samsun’a geldi. En son 18 Ocak’ta Samsun’a turistleri getiren kruvaziyer gemi, bakımlarının tamamlanmasının ardından dün Amasra’dan yola çıkarak, bugün tekrar Samsun’u ziyaret etti.
“Samsun’dan sevdiklerimize hediyeler alacağız”
Rusya’nın Sochi Limanı’ndan demir aldıktan sonra Türkiye’deki bazı illeri gezen Rus turistler, bu sabah geldikleri Samsun’da akşama kadar vakit geçirip, alışveriş yapacaklar. Aylar sonra Samsun’a ayak basan turistler, “Samsun’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Burası çok güzel bir şehir. Tarihi yerleri ve şehri gezeceğiz. Sevdiklerimize hediyeler alacağız” ifadelerini kullandılar.
Ocak ayında bakıma alınan ve 3 ay Samsun’a gelmeyen kruvaziyer geminin, bundan sonraki süreçte 2 haftada bir Samsun’a geleceği öğrenildi. Geminin akşam saatlerinde Samsun’dan ayrılarak Trabzon’a gideceği belirtildi.
(ED-