Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Güneş, “Yatırımların takipçisi olacağız” 

Gündem Yayın: 11.10.2018 09:25
Yazar:
Güneş, “Yatırımların takipçisi olacağız” 

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş 27. Dönem 2. Yasama yılı açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Güneş mesajında “Öncelikle yeni yasama yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 26 Temmuz’da ilk yasama yılını geride bıraktığımız meclis çalışmaları 1 Ekim itibari ile yeniden başlamış bulunmaktadır. Bu süreçte meclisimiz ülkemizin sorunlarını konuşma, tartışma ve çözme imkânı bulacaktır. 81 milyon vatandaşımızı ilgilendiren ihtiyaçlara çözüm üreten bir meclis yasama döneminin olması için tüm gayretimizle çalışacağımızı ifade etmek isterim” dedi.
Güneş, meclis çalışmaları devam ederken Karabük’ü yakından ilgilendiren yatırımların bir an evvel tamamlanması, planlanan projelerin ise yatırım programına alınması amacıyla bakanlıklarla olan temaslarını sürdüreceklerini belirterek, “eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı üst yapı çalışmaları ve daha birçok konuda yatırımları takip edeceğimizi hemşehrilerimizin bilmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aroması ve tadı ile Osmanlı çileği tarlada alıcı buluyor

Ekonomi Yayın: 09.05.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendine has aroması ve tadı ile ilgi gören ’Osmanlı çileği’, tarladan hasat edilmeden satılıyor. Kilosu 400 liraya satılan çileğin yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz Ereğli’de kestane toprağında yerli kara çilekle etkileşime girerek özgün bir çeşit olarak üretilen Osmanlı çileğinin yaygınlaştırılması çalışmaları sürüyor. Her yıl Mayıs ayında hasat edilen çilek, rengi ve aromasıyla tarlada alıcı buluyor.

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, kilosu 400 liradan satılan çileğe yurt dışından da yoğun talep olduğunu anlattı. Üçköy’de kurum ve kuruluşların destekleriyle beş dönüm araziye kurulan Osmanlı Çileği Fide Üretim Merkezi’yle birlikte üründe artış yaşandığını aktaran Çetinkaya, bu yıl 4 ton çilek hasat etmeyi hedeflediklerini aktardı. Çetinkaya, “Mayıs ayının ilk haftasındayız daha önceki dönemlerde bu kadar olgunlaşmamıştı. Yaptığımız çalışmalar artık kendini göstermeye başladı. Bölgemizde üretim geçtiğimiz yıllara nazaran en az ikiye katlandı. Çevredeki üretim sayısı hızla artıyor. Burada yapılan çalışmalar, halkın bilgilendirilmesi, Osmanlı çileğinin yeniden anlaşılmış olması bunda büyük etken. Dolayısıyla Osmanlı çileği için insanlar yeniden üretime başladılar. Ereğli Kaymakamlığımız, Osmanlı çileği ile ilgili çilek üreticileri kursları açmaya başladı. Bu da son derece önemli bir adım. Osmanlı çileğinin gelişimini sağlayabilmek için bu yıl kararlar aldık. Aldığımız karar da ürünün belli bir miktarını az da olsa ilçe halkına tattırmak için manav, pazarlara küçük ambalajlarla indirmeyi düşünüyoruz. Ereğli’de yaşayan insanlar daha fazla Osmanlı çileğine yabancı kalmasın, bu lezzete kavuşsun” ifadelerine yer verdi.