Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Düzenli kan bağışı yapanlar ödüllendirildi

Gündem Yayın: 27.07.2018 14:00
Yazar:
Düzenli kan bağışı yapanlar ödüllendirildi

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, “Karabük’te şuana kadar yıllık 10 bin 700 civarında kan alıyoruz. Fakat Karabük’e getirdiğimiz kan 14 bin 300. Yani Karabük’te ihtiyacımız olan kanı karşılayamıyoruz. Bizim amacımız kendi kendimize yetecek kanı bulabilmek”

Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi tarafından düzenlenen yemek programında düzenli olarak kan bağışı yapan kişilere altın, gümüş ve bronz madalya verildi.
Karabük Öğretmenevi’nde verilen yemek programına Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, , SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Kan Bağışı Müdürü Serkan Kahveci, Karabük Kızılay Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Bartın Kızılay Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri ve kan bağışçıları katıldı.
Düzenlenen yemek eşliğinde madalya almaya hak kazanan kan bağışçılarına 3 plaket, 2 altın, 13 gümüş ve 115 bronz madalya verildi.
“AMACIMIZ KENDİMİZE YETECEK KANI KARŞILAMAK”
Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun kan veren bilinçli insanlar sayesinde güzel şeyler olacağına inandığını belirterek, “Para ile satın alamayacağımız tek şey kandır. Gerçekten kan ihtiyacı olanlar bizi çok sık arıyorlar. Halen para ile kan satılıyor düşüncesi var. Bunu bir türlü yıkamıyoruz. Ama inanın hastanelerden kan istedikleri zaman bizim bölge müdürlüğümüz olan Düzce’den gece üçte olsa beşte olsa ihtiyaç olan kan geliyor. Onun için çok önemli. Karabük’te şuana kadar yıllık 10 bin 700 civarında kan alıyoruz. Fakat Karabük’e getirdiğimiz kan 14 bin 300. Yani Karabük’te ihtiyacımız olan kanı karşılayamıyoruz. Bizim amacımız kendi kendimize yetecek kanı bulabilmek. Buda sizin gibi saygıdeğer, bilinçli vatandaşlarımızın gayretleriyle olacak. Ben gerçekten dünyada yapılan en güzel şeyin kan vermek olduğunu düşünüyorum” dedi.
Konuşmanın ardından madalya almaya hak kazanan bağışçılara madalyaları verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İŞKUR’dan İşgücü Piyasa Talep Araştırma Anketi

Manşet Yayın: 07.05.2024 15:40
İŞKUR’dan İşgücü Piyasa Talep Araştırma Anketi

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan işgücü piyasa talep araştırma anketi devam ediyor. İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam 17 Mayıs tarihinde sona erecek olan anketin sonuçlarının bir rapor haline getirilerek Genel Müdürlüğe gönderileceğini söyledi.

Karabük’te bulunan işverenleri yüz yüze ziyaret ederek yapılan araştırmanın amacının istihdam ve eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek olduğunu belirten  İŞKUR İl  Müdürü Ferhat Sarıçam, “Bu çalışmaya 15 Nisan tarihinde başladık ve 17 Mayıs tarihinde sona erecek. Amacımız istihdam ve eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek.  Şu anda   i ş gücü piyasası araştırması devam ediyor.Her yıl iş ve meslek danışmanlarımız marifetiyle gerçekleştirilen iş gücü piyasası araştırması eleman temininde güçlük çekilen mesleklerin tespiti, işverenlerin açık iş talepleri, işverenlerin hangi kanallar aracılığıyla işçi aradıkları, bir yıl içerisinde ilave yatırımlarının olup olmadığı ve yeşil enerji kaynakları ile ilgili soruların yer aldığı aynı zamanda geleceğin meslekleri gibi konular çerçevesinde kendilerine yöneltilen sorularla işverenlerimizin görüş ve önerilerini alarak Karabük İŞKUR olarak *ilimizin* iş gücü piyasasına yön veren çalışmalarımıza devam ediyoruz. *Araştırma kapsamında 239 işyeri ziyaret edilecektir. Karabük ilinin tamamında yüzyüze gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile* *birlikte Karabük işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve anket sonuçlarının raporlaştırılması ile Karabük işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınıp Genel Müdürlüğümüze göndereceğiz” diye konuştu.